Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Toyota va prelua suprematia producatorilor de automobile de la General Motors

Toyota va prelua suprematia producatorilor de automobile de la General Motors
Constructorul japonez de automobile Toyota Motor, care va anunta vineri planurile sale de productie pentru anul 2007, va prelua de la grupul american General Motors suprematia mondiala in ceea ce priveste productia de automobile, scrie luni cotidianul japonez Nihon Keizai Shimbun, conform AFP.

Conform cotidianului japonez de afaceri, Toyota va anunta vineri ca estimeaza pentru 2007 o productie de 9,45 de milioane de autovehicule, cu 400.000 mai mult decat in anul 2006, in aceasta cifra fiind inclusa productia filialelor sale Daihatsu (automobile de mici dimensiuni) si Hino (automobile grele). Marca Toyota va produce aproximativ 8,5 milioane de automobile in cursul anului 2007, cu 5% mai mult decat productia anului curent, continua cotidianul japonez. Toyota va mai anunta ca pentru prima data din istoria companiei, numarul automobilelor produse in Japonia va fi depasit de cel produs in strainatate.

Principalul constructor nipon de automobile ar trebui sa produca in 2006 peste noua milioane de vehicule, cu 800.000 mai mult decat in anul 2005. Contrar opiniei generale, Toyota nu a reusit sa depaseasca in 2006 productia grupului american general Motors, care pentru anul curent estimeaza o productie de 9,18 milioane de unitati. Insa, potrivit cotidianului japonez, General Motors " va pierde cu siguranta aceasta batalie in 2007", pe fondul inchiderii unor uzine din America de Nord, initiativa ce face parte din planul de restructurare al grupului.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 789 ori