Riscurile reparatiilor intr-un service auto

Sambata, 25 Aprilie 2009, ora 09:27
4630 citiri
Riscurile reparatiilor intr-un service auto

Desi mecanicii independenti au preturile sub cele din centrele reprezentantelor, siguranta pasagerilor ar trebui sa primeze. 

Reparatia unui automobil facuta la un service independent multimarca poate duce la incidente rutiere si mai grave, mai ales daca lucrarea este facuta in graba. "Reparatia la un service independent poate fi pusa sub umbra folosirii pieselor de schimb de pe piata gri, ceea ce, spre exemplu, pentru elementele de directie ale masinii, chiar placute de frana, poate duce la o uzura prematura si, nu de putine ori, poate pune siguranta circulatiei in pericol", ne-a declarat Virgil Lauric, expert tehnic judiciar.

De asemenea, folosirea altor lichide mai putin perfomante (hidraulice, ulei, pentru frana, antigel - n.r.) si nu a celor recomandate de producator, poate avea un efect destul de grav in timp, prin uzarea prematura a garniturilor, chiar a radiatoarelor conductelor, afectand durata de viata a masinii. Totodata, verificarile computerizate trebuie facute cu softurile originale, nu piratate sau copiate, deoarece cateodata nu sunt conforme cu realitatea.

Pericolul de accident creste daca acel service independent nu are acces complet la documentatia producatorului pentru tipul respectiv de automobil. "Lipsa experientei si a trainingurilor specializate poate conduce la o reparatie incompleta sau incorecta, in special la partea mecanica a automobilului", ne-a spus Madalin Rosu, seful serviciului de management al daunelor la Generali Asigurari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Indiferent de domeniul de activitate, în afaceri, igienă și siguranța nu ar trebui să fie niciodată neglijate. Exista anumite in care acest aspect este cu atat mai important, intrucat...
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
#accidente, #automobile, #pasageri, #pericol, #reparatii, #service, #siguranta , #Automobile