Renault Clio se muta din Slovenia in Franta

Vineri, 20 Martie 2009, ora 11:55
2242 citiri
Renault Clio se muta din Slovenia in Franta

Constructorul auto Renault va reloca in Franta productia modelului Clio, realizat in prezent in Slovenia, pentru a genera aproximativ 400 de noi locuri de munca, a anuntat astazi secretarul de stat al industriei, Luc Chatel, relateaza AFP.

"Astazi, Renault va anunta relocarea productiei unui autovehicul. Acest lucru va presupune un surplus de activitate", a declarat Chatel, pentru un post de radio national.

"Sindicatele vor fi instiintate maine dimineata", a precizat Chatel. Reprezentantii grupului Renault nu au comentat afirmatiile.

Potrivit unui reprezentant sindical, preluat de Evenimentul Zilei, este vorba despre productia modelului Clio, care este fabricat in prezent in Slovenia.

In ciuda productiei la capacitate maxima si existentei a trei schimburi de cate opt ore, fabrica nu a putut sa se ridice la nivelul cererii pentru Clio II, a subliniat Revoz.

"Din cauza cresterii cererii pentru modelele Twingo si Clio II, produse in Slovenia, nu am mai putut face fata conditiilor de pe piata", a mai anuntat compania. Filiala a grupului Renault incepand cu 2004, Revoz a produs 198.000 de autovehicule in 2008, dupa ce produsese usor peste 200.000 de automobile in 2007 si 150.000 in 2006.

Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, a asigurat vineri ca Slovenia  nu va pierde locuri de munca in urma relocarii unei parti a productiei. "Fabrica Renault din Slovenia lucreaza la capacitate maxima, asa ca nu va disponibiliza angajati", a declarat acesta, dupa un summit al Uniunii Europene (UE) de la Bruxelles.

Comisia Europeana a cerut astazi clarificari oficialilor de la Paris cu privire la anuntul de relocare a unei parti din productia Renault din Slovenia in Franta.

Franta a anuntat la mijlocul lunii februarie un imprumut de sase miliarde euro, la rate preferentiale, pentru constructorii auto nationali Renault si PSA Peugeot Citroen, in schimbul promisiunii de a mentine productia din Franta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#franta, #munca, #realizat, #renault , #Automobile