Productie record pentru Mercedes-Benz in primul semestru

Sambata, 17 August 2013, ora 09:27
1137 citiri
Productie record pentru Mercedes-Benz in primul semestru

Mercedes-Benz, al treilea mare furnizor de automobile de lux la nivel global, a produs mai multe vehicule ca oricand in primul semestru, peste 700.000 de unitati, datorita cererii pentru noile modele compact si SUV, si intentioneaza sa atinga un nivel record pe ansamblul anului.

"Planificam sa crestem in continuare. Suntem foarte optimisti pe ansamblul anului", a declarat Andreas Renschler, director de productie, potrivit Bloomberg

Mercedes, divizie a grupului german Daimler, are ca tinta pentru acest an vanzari record de peste 1,4 milioane de automobile si SUV-uri.

Divizia Audi a Volkswagen are ca obiectiv sa depaseasca pragul unor vanzari de 1,5 milioane de unitati. BMW, liderul mondial al pietei masinilor de lux, vrea la randul sau un nou an record, dupa ce anul trecut a livrat 1,54 milioane de vehicule sub brand propriu.

Piata auto europeana se indreapta spre al saselea an de scadere, dar se stabilizeaza, potrivit asociatiei industriei auto germane VDA. Inmatricularile de masini noi in Europa au urcat in iulie cu 4,8%, la 1,02 milioane de vehicule. Este a doua crestere consemnata in acest an, dupa cea din luna aprilie.

Sefii de companii auto din Europa anticipeaza ca piata din regiune se va imbunatati treptat in semestrul al doilea si in 2014, sustinuta de revenirea la crestere a economiei zonei euro.

Mercedes a angajat temporar circa 4.500 de muncitori ca sa mentina volumul productiei la un nivel ridicat in perioada vacantei de vara. Pentru a face fata cererii de modele compact clasa A si B, fabrica din Rastatt a lucrat 21 de schimburi suplimentare, iar uzina de asamblare de SUV-uri din Tuscaloosa a functionat suplimentar 10 sambete.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Mercedes productie, #Mercedes masina, #Mercedes vanzari , #Automobile