Productia auto din Marea Britanie a scazut cu 51,3% in martie

Vineri, 24 Aprilie 2009, ora 14:17
989 citiri
Productia auto din Marea Britanie a scazut cu 51,3% in martie

Productia de automobile din Marea Britanie a scazut cu 51,3% in martie, in termeni anuali, a anuntat astazi asociatia constructorilor auto britanici (SMMT). Asociatia se asteapta ca introducerea noii prime de casare sa redreseze activitatea din sector, relateaza AFP.

Numarul de autovehicule produse a scazut cu 51,3% in martie, la 61.829 unitati, fata de aceeasi perioada a anului trecut, dintre care 75,1% din vehicule au fost exportate. Productia de vehicule industriale si alte utilitare a scazut cu 57,1%, la 8.074 unitati.

SMMT se asteapta ca noul program de prime de casare, anuntat de guvernul britanic, asemenea celor implementate in majoritatea statelor europene, inclusiv Franta si Germania, sa ajute la stabilizarea sectorului.

"Ultimele date arata nevoia unor actiuni urgente pentru cresterea cererii pe piata auto britanica, iar lansarea unui program de prime de casare este un prim pas in acest sens", a declarat Paut Everitt, director general al SMMT, preluat de NeswIn.

Prima de casare, anuntata in cadrul prezentarii bugetului pe 2009-2010, se ridica la 2.000 de lire sterline (aproximativ 2.250 euro) pentru orice vehicul inlocuit care are peste zece ani. Producatorii vor fi nevoiti sa subventioneze jumatate din aceasta suma.

Astazi, datele oficiale ale Oficiului National de Statistica au aratat o comprimare cu cu 1,9% a economiei Marii Britanii in primele trei luni din 2009 si cu o rata anuala de 4,1%, peste asteptarile analistilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#constructori, # asociatie, # automobile, # cerere , #Automobile