Peugeot a afisat o scadere cu 24,9% a veniturilor din primul trimestru

Miercuri, 22 Aprilie 2009, ora 10:15
1057 citiri
Peugeot a afisat o scadere cu 24,9% a veniturilor din primul trimestru

PSA Peugeot Citroen a raportat astazi o scadere cu 24,9% a veniturilor din primul trimestru, la 10,97 miliarde euro. Producatorul francez a a confirmat ca se asteapta sa inregistreze pierderi si un flux negativ de lichiditati in 2009, in contextul crizei actuale, relateaza Reuters.

Vanzarile totale au scazut cu 23,5%, la 619.000 unitati, iar grupul a mai anuntat ca stocurile de vehicule nevandute au scazut cu 21,4%, fata de aceeasi perioada a anului trecut. In trimestrul analizat, compania a redus productia cu 39%.

In Europa, vanzarile de masini personale au scazut cu 17,2% in primul trimestru, potrivit Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile.

Pe pietele unde guvernele au implementat scheme pentru sprijinirea industriei, vanzarile au urcat in martie cu 40% in Germania, cu 8% in Franta si cu 0,2% in Italia.

PSA Peugeot Citroen, cel mai mare producator auto din Franta, a afisat in februarie o pierdere neta de 343 milioane euro pentru 2008, comparativ cu un profit de 885 milioane euro in 2007, si a estimat ca acest an ii va aduce noi pierderi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#peugeot, # franta, # germania, # profit, # vanzari , #Automobile