Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Nissan recunoaste ca a falsificat datele privind emisiile poluante ale masinilor produse in Japonia

Nissan recunoaste ca a falsificat datele privind emisiile poluante ale masinilor produse in Japonia


Constructorul auto japonez Nissan a recunoscut, luni, ca majoritatea uzinelor sale din Japonia au utilizat metode inadecvate pentru testarea emisiilor poluante ale automobilelor.

Intr-un comunicat de presa, producatorul auto a precizat ca rezultatele masuratorilor privind emisiile de gaze de esapament si testele privind economiile de carburant au fost falsificate in mod deliberat si s-au "abatut de la protocolul de testare prescris", transmite AFP.

Nissan, partenerul grupului auto francez Renault, nu a precizat in comunicat numarul vehiculelor afectate si nici perioada de timp, in luni sau ani, in care au fost folosite aceste metode ilegale.

La cererea autoritatilor, Nissan a fost obligat incepand din luna septembrie a anului trecut sa deruleze o serie de inspectii cu privire la modul in care sunt controlate vehiculele care ies de pe liniile de asamblare, dupa ce anterior a recunoscut ca persoane neautorizate si-au pus semnatura pe documentele de verificare.

Cu prilejul anchetei interne, au iesit la lumina si alte practici incorecte pe care grupul auto le-a comunicat Ministerului japonez al Transporturilor inainte de a le dezvalui presei.

Nissan a subliniat ca va lua masuri pentru a evita reperarea acestor abateri in viitor, precizand ca intentioneaza sa introduca un nou mecanism de testare.

Actiunile Renault, companie care controleaza 43% din titlurile Nissan, au inregistrat luni dimineata o scadere de 2,6%, dar, dupa conferinta de presa organizata de companie, pierderile s-au diminuat pana la 1,79%, cea mai mare scadere inregistrata de o actiune din indicele CAC-40, care in jurul orei 8:50 GMT inregistra o crestere de 0,47%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 2119 ori