Nissan investeste 328,6 milioane dolari intr-o noua fabrica de baterii auto

Luni, 20 Iulie 2009, ora 15:16
1308 citiri
Nissan investeste 328,6 milioane dolari intr-o noua fabrica de baterii auto

Producatorul auto Nissan va investi peste 200 milioane lire sterline (328,6 milioane dolari) intr-o noua fabrica din Marea Britanie, unde urmeaza sa produca baterii pentru automobile electrice. Masura vine dupe ce compania japoneza a primit asigurarea pentru un sprijin financiare acordat de guvernul britanic, scrie Reuters.

Compania a anuntat ca va construi fabrici in Marea Britanie si Portugalia pentru producerea si vanzarea de masini ecologice. Investitia din Marea Britanie se va intinde pe cinci ani si va avea sprijinul guvernului.

Un purtator de cuvant al Nissan a declarat ca detaliile privind ajutoarele financiare inca nu au fost finalizate, dar a adaugat ca producatorul auto poarta, de asemenea, discutii cu oficialii britanici in vederea alegerii unor locatii pentri fabrici.

Compania va face un anunt in acest sens spre finalul anului. Premierul Gordon Brown a anuntat ca investitia, intr-o fabrica din nord-estul Marii Britanii, va crea 350 de locuri de munca noi si va pastra alte cateva sute in sectorul furnizorilor.

Inmatricularile de vehicule noi din Marea Britanie au scazut in iunie cu o rata de 15,7%, la 176.264 vehicule, cea mai slaba scadere din iulie 2008, potrivit datelor societatii producatorilor si traderilor auto (SMMT), pe fondul primei de casare, informeaza NewsIn.

Printre principalele companii auto care au beneficiat de pe urma initiativei guvernului, implementata pe 19 mai, se numara Hyundai, ale carei vanzari au urcat cu 91%, la 5.256 masini, Kia, cu vanzari in crestere cu 61%, la 4.945 vehicule si Nissan, care a vandut cu 9% mai multe masini.

Ford, cea mai bine vanduta marca in Marea Britanie, a inregistrat o crestere a vanzarilor cu 4%, la 29.803 masini.

 

Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
#nissan, # electrice, # asigurari, #premier , #Automobile