Motocicletele si mopedurile omologate de la 1 ianuarie trebuie sa indeplineasca norma de poluare Euro 5

Luni, 06 Ianuarie 2020, ora 17:32
3614 citiri
Motocicletele si mopedurile omologate de la 1 ianuarie trebuie sa indeplineasca norma de poluare Euro 5
Foto: Pixabay

Toate noile motociclete si mopeduri care vor fi omologate incepand din 1 ianuarie 2020 in scopul comercializarii in Uniunea Europeana (UE) trebuie sa indeplineasca noul standard de mediu Euro 5, care va inlocui norma de poluare actuala Euro 4, informeaza Asociatia Constructorilor Europeni de Motocicluri (ACEM), intr-un comunicat transmis luni de Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).

Motocicletele enduro si cele de trial, mopedurile cu trei roti concepute pentru scopuri utilitare si cvadriciclurile usoare sunt segmente de nisa care au primit o perioada de tranzitie pana la 1 ianuarie 2024 pentru implementarea standardului Euro 5.

O alta modificare este introducerea progresiva a unui al doilea nivel de diagnoza cu care motociclul este echipat din constructie (OBD), care permite identificarea avansata si semnalizarea defectiunilor, precum si defectarea sistemelor de control al emisiilor, precizeaza ACEM.

Secretarul general al Asociatiei Constructorilor Europeni de Motocicluri, Antonio Perlot, a aratat ca performantele de mediu ale motocicletelor cu motorizare Euro 5 vor deveni similare cu cele ale automobilelor cu motorizare Euro 6.

"Din punct de vedere al ofertei, tehnologia vehiculelor a contribuit la imbunatatirea performantei de mediu a motocicletelor. Membrii ACEM au investit foarte mult in cercetarea si dezvoltarea produselor, facand, astfel, posibil ca noile motocicluri sa fie conforme cu standardul Euro 5.

Pentru aceasta, ele sunt echipate cu tehnologii precum catalizatori cu 3 cai cu control al senzorilor de oxigen, sisteme electronice complexe de gestionare a functionarii motoarelor, sisteme avansate de injectie de combustibil si distributie variabila.

Drept urmare, performantele de mediu ale motocicletelor Euro 5 vor fi echivalente cu cele ale masinilor Euro 6. ACEM considera ca aceasta este in concordanta cu viziunea recentului Acord Verde European de a avea un transport mai putin poluant, in special in orase si in plus, de a facilita participarea motociclurilor la sistemul de transport multimodal", a precizat secretarul general al ACEM.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#motociclete Euro 5, #motociclete Euro 5 1 ianuarie , #Automobile