Moody's imbunatateste rating-ul Ford

Miercuri, 23 Mai 2012, ora 09:14
1021 citiri
Moody's imbunatateste rating-ul Ford

Agentia de evaluare financiara Moody's Investors Service a imbunatatit marti ratingurile atribuite producatorului auto american Ford Motor Co si diviziei sale Ford Motor Credit, care beneficiaza din nou de un rating din categoria "investment grade", pentru prima data in ultimii sapte ani.

Moody's a revizuit in crestere ratingul Ford cu doua trepte, de la "Ba2" la "Baa3", urmand astfel decizia Fitch care a acordat in aprilie companiei americane un rating din categoria "investment grade".

Prin revizuirea in crestere a ratingului Ford, Moody's recunoaste soliditatea pozitiei companiei in America de Nord, nivelul robust al lichiditatilor si estimeaza ca Ford va continua politica de disciplina fiscala si operationala. Agentia apreciaza ca aceste caracteristici ale Ford vor permite companiei sa-si mentina ratingul din categoria "investment grade" chiar in ciuda slabiciunii de pe piata auto europeana si a presiunilor cu care se confrunta industria auto mondiala.

Perspectiva atribuita ratingurilor Ford este stabila.

In ultimii trei ani, Ford a realizat un profit de 29,5 miliarde de dolari, dupa ce in perioada 2006-2008 a inregistrat pierderi de 30,1 miliarde de dolari. Alan Mulally este considerat responsabil pentru relansarea Ford dupa angajarea sa in functia de CEO in 2006.

Mulally este cel care a luat decizia critica de a ipoteca majoritatea activelor companiei, inclusiv faimosul logo, pentru 23,5 miliarde de dolari. Aceasta decizie a ajuta Ford sa evite ajutoarele guvernamentale si sa nu se plaseze sub protectia legii falimentului cum au facut rivalii General Motors Co. si Chrysler Group.

Ford Motor Company este prezenta si pe piata din Romania, compania sosind la Craiova (sud-vest de Bucuresti), in 2007, unde a cumparat pachetul majoritar de actiuni al Automobile Craiova si a preluat, in martie 2008, uzina Automobile Craiova. La 74 de ani de la primul Ford realizat in Romania, in septembrie 2009 a iesit de pe linia de fabricatie din Craiova primul Ford Transit Connect.

Recent, Ford a lansat in Romania noul model B-MAX, fabricat la Craiova, care va putea fi comandat de clientii autohtoni incepand cu 23 martie, livrarile urmand sa demareze la sfarsitul lunii iulie - inceputul lunii august.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Moodys rating Ford, #rating Ford, #profit Ford , #Automobile