Iran a prezentat primul Peugeot construit local

Luni, 22 Februarie 2010, ora 00:00
1340 citiri
Iran a prezentat primul Peugeot construit local

Producatorul auto de stat din Iran a prezentat primul automobil Peugeot fabricat local, Peugeot 207i, o varianta a modelului 207 regasit in restul lumii.

Masina va fi pusa in vanzare la inceputul urmatorului an iranian, care incepe pe 21 martie, relateaza AFP.

"Am hotarat sa producem 207i datorita consumului redus pe care il are, avand in vedere ca astfel de automobile vor avea cerere", a declarat ministrul Industriei si Mineritului, Ali Akbar Mehrabian.

In urmatorii cinci ani, Iranul va renunta la ajutoarele pentru energie, ceea ce va determina o crestere a pretului combustibilului.

Potrivit lui Mehrabian, noua masina are 60 la suta din componente fabricate in Iran, iar, pana anul viitor, procentajul se va ridica la 90 la suta.

Pierre Foret, reprezentantul Peugeot in Iran, a declarat ca lansarea 207i este o incercare a producatorului francez sa se "extinda pe piata locala".

Iran Khodro este cel mai mare producator auto din Orientul Mijlociu, estimand o productie de 730.000 de autovehicule in noul an iranian, comparativ cu cele 680.000, in anul curent.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#iran, #peugeot, #producator auto , #Automobile