Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Inmatricularile de masini s-au redus la jumatate

Inmatricularile de masini s-au redus la jumatate

In al doilea trimestru s-au inmatriculat cu 47,7% mai putine autovehicule decat in aceeasi perioada a anului 2010, conform NewsIn.

Potrivit Institutului National de Statistica (INS), fata de trimestrul I 2011, inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scazut cu 12,1% in trimestrul II 2011, iar inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul marfurilor au crescut cu 21,5%.

In trimestrul II 2011, la categoria autoturisme s-a inregistrat o scadere cu 49,1%, scaderi inregistrandu-se si la categoriile mopede si motociclete, respectiv autobuze si microbuze cu 10,4% si 1,1% fata de trimestrul II 2010.


In ceea ce priveste inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul marfurilor, acestea au fost superioare cu 45,4% fata de trimestrul II 2010, cea mai semnificativa valoare a cresterii inregistrandu-se la categoria autocamioane, cu 66,8%.


INS precizeaza ca datele privind inmatricularile de vehicule sunt furnizate de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor.


Inmatricularile noi se refera la vehiculele noi fabricate in tara sau in alte tari, cat si la vehiculele de ocazie importate. Vehiculele vandute in leasing sunt inregistrate ca inmatriculari noi.


Nu sunt cuprinse reinmatricularile datorate schimbarii proprietarului prin vanzarea vehiculului.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1064 ori