Incep negocierile cu Ford pentru Automobile Craiova

Luni, 09 Iulie 2007, ora 09:56
1198 citiri
Incep negocierile cu Ford pentru Automobile Craiova

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului va incepe astazi discutiile cu Ford, singura companie care a depus oferta finala pentru privatizarea Automobile Craiova. Anuntul a fost facut vineri de Sebastian Vladescu, presedintele comisiei de privatizare a societatii.

Tot in cursul zilei de azi vor fi deschide ofertele tehnice si financiare depuse de investitorul american.

Oferta depusa de compania americana pentru achizitionarea societatii Automobile Craiova a fost deschisa vineri, la sediul AVAS. Documentul contine o scrisoare de inaintare a ofertei, scrisoarea de garantie emisa de ABN Amro pentru suma de 1.420.180,16 dolari, situatiile financiare ale companiei, documentele care atesta identitatea societatii, o declaratie ca firma nu e in stare de faliment, acordul de confidentialitate, precum si declaratia de legitimitate a fondurilor.

Celelalte companii care au depus scrisori neangajante pentru privatizarea SC Automobile Craiova au fost General Motors Corporations si JC Russian, companie controlata de magnatul rus Oleg Deripaska.

Automobile Craiova SA are un capital social de peste 39,7 milioane lei si este unicul actionar cu drept de vot la SC Daewoo Automobile Romania SA - producator si distribuitor de autoturisme si subansamble pentru autoturisme sub licenta GM - Daewoo Auto Technologies, detinand un procent de 49 la suta din capitalul social al societatii. Cealalta cota, de 51 la suta, este detinuta chiar de societatea care, in baza OUG nr. 64/2006, nu are drept de vot.

Statul roman detine, in mod indirect, controlul asupra al S.C. Daewoo Automobile Romania S.A. Craiova, prin intermediul SC Automobile Craiova SA la care este actionar majoritar.

Ford vrea sa faca in Romania masini pentru export

Potrivit Detroit News, care citeaza Bloomberg, constructorul auto american Ford Motor Co. intentioneaza sa produca automobile pentru export intr-o uzina din Romania.

Ford va face din uzina de la Craiova, "o platforma semnificativa pentru exportul de autovehicule", daca guvernul roman accepta oferta inaintata de compania americana pentru pachetul 72,4 la suta din actiunile fostei uzine Daewoo Motor Co., a declarat directorul de dezvoltare strategica al Ford of Europe, Lyle Watters. Uzina are 800 de angajati si, potrivit lui Watters, Ford va crea noi locuri de munca.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...