Honda raporteaza un profit trimestrial in crestere de sase ori

Miercuri, 03 Februarie 2010, ora 13:23
1035 citiri
Honda raporteaza un profit trimestrial in crestere de sase ori

Constructorul japonez de automobile Honda Motor a raportat un profit de 1,46 miliarde dolari (134,6 miliarde yeni) in ultimele trei luni din 2009, de sase ori mai mare fata de rezultatul din trimestrul echivalent al anului 2008, in contextul reducerii agresive a costurilor, potrivit MarketWatch, informeaza NewsIn.

Compania a anuntat miercuri, dupa inchiderea sedintei bursiere din Tokyo, ca rezultatul bun obtinut in al treilea trimestru fiscal (octombrie - decembrie) a fost sustinut de politica agresiva de taiere a costurilor, care a compensat intarirea yenului si afacerile slabe din Europa si America de Nord.

Profitul de 74,19 yeni pe actiune a depasit cu mult estimarile analistilor chestionati de Reuters, care anticipau un rezultat de 73,5 miliarde de yeni.

In perioada similara din 2008, Honda raportase un profit net de 20,2 miliarde yeni, sau 11,16 yeni pe actiune.

Pe de alta parte, veniturile operationale au scazut de la 2.530 mii de miliarde yeni, la 2.240 mii de miliarde yeni, principala cauza a acestui declin fiind efectele nefavorabile ale cursului de schimb si contractia vanzarilor in industria auto.

Vanzarile Honda au scazut in 2009 la nivel mondial cu 2,8%, fata de anul precedent, cu toate ca in pietele din China si India au fost inregistrate cresteri, iar in piata locala (Japonia) vanzarile au avansat cu 31%, in primul rand datorita succesului de care s-au bucurat modelele Insight, Fit si Step WGN, dar si datorita scutirilor de taxe de care au beneficiat automobilele eficiente energetic.

Totusi, Honda mentioneaza ca vanzarile slabe din America de Nord si Europa au cantarit cel mai mult la declinul general al vanzarilor.

 

Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group, grupul de companii care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, iar la nivel internaţional, restaurante KFC în Republica...
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
#profit, # vanzari, # honda, # industria auto , #Automobile