Ford vrea componente electrice de la Electroprecizia Sacele

Joi, 23 Aprilie 2009, ora 12:27
1992 citiri
Ford vrea componente electrice de la Electroprecizia Sacele

Compania Ford ar putea achizitiona componente electrice pentru autoturismele pe care le va produce la Craiova de la Electroprecizie Sacele. Reprezentanti de la divizia Cumparari pe Europa de Est ai concernului Ford au purtat discutii cu partea romana privind evaluarea fabricii de la Brasov in vederea semnarii unui contract.

"Noi suntem in discutii destul de avansate. Pentru Electroprecizia acest contract, speram sa fie un contract, ar reprezenta o relansare a productiei de echipament electric", a declarat Marius Zaharescu, director tehnic Electroprecizia SA.

Societatea Electroprecizia produce in prezent subansamble pentru instalatia electrica a automobilelor. Peste 85% din productie merge in acest moment spre pietele din Italia, Franta, Germania si Spania. Criza financiara a facut insa ca in ultima perioada comenzile sa scada cu aproximativ 40%.

Din cei aproape 1.300 de angajati pe care ii are in prezent societatea, aproape 100 sunt in pericol sa-si piarda locul de munca. Un nou contract cu Ford i-ar putea salva insa de la disponibilizare.

"Sunt anumite sectoare care lucreaza doar patru zile pe saptamana. Un nou contract ar insemna o relansare puternica a echipamentului pe care o asteptam si speram sa se concretizeze pentru ca avem capacitatile necesare si forta de munca calificata", spune Ioan Pais, sef atelier productie.

Reprezentantii Ford veniti la Brasov vor realiza un preaudit al societatii urmand sa transmita concluziile intalnirii conducerii companiei. Aceasta va decide in final daca va semna sau nu un contract cu fabrica de la Sacele.

In toamna acestui an este asteptat sa iasa pe piata primul model de Ford produs in Romania, la Craiova. Compania ar putea achizitiona de la Brasov demaroare si alternatoare pentru aceste automobile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
#brasov, #fabrica, #ford, #romania , #Automobile