Ford si Mazda investesc 350 de milioane de dolari in Thailanda

Vineri, 27 August 2010, ora 01:24
1286 citiri
Ford si Mazda investesc 350 de milioane de dolari in Thailanda

Ford Motor Co. si Mazda Motor Corp. investesc 350 de milioane de dolari intr-un proiect joint venture in Thailanda, pentru a moderniza liniile de productie ale fabricii detinute deja acolo, au anuntat, joi, cele doua parti.

Investitia in Auto Alliance Thailand, un proiect joint venture impartit in mod egal de Ford si Mazda, vine ca un semnal ca cei patru ani de haos politic din tara asiatica nu i-au speriat pe producatorii de masini, dornici sa-si extinda afacerile in sud-estul Asiei, informeaza agentia AP, citata de Los Angeles Times.

In ciuda framantarilor sociale si politice din Thailanda ultimilor ani, afacerile investitorilor straini continua sa infloreasca, sustinute de programe guvernamentale care ii scutesc pe producatorii straini de unele taxe.

Mai mult, majoritatea fabricilor de automobile din Thailanda sunt situate in provincia Rayong, din estul tarii, zona care nu a fost afectata direct de framantarile sociale, ce s-au axat pe capitala Bangkok.

Ultima investitie din Thailanda nu va spori capacitatea de productie a fabricii, ce in clipa de fata este de 275.000 de unitati, banii urmand sa fie folositi doar pentru modernizari.

Fabrica thailandeza produce atat camionete cat si autoturisme Mazda2 si Ford Fiesta, vandute in sud-estul Asiei, dar si pe pietele europene.

Ford si Mazda detin impreuna fabrici auto si in China, dar si in Statele Unite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Gigantul auto american Ford recheamă peste 450.000 de vehicule, în Statele Unite, după ce au fost detectate probleme la nivelul bateriei, care pot conduce la pierderea puterii de transmisie și...
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
#ford, #mazda, #thailanda, #masini , #Automobile