Ford: profit de 2,09 mld dolari in T1

Marti, 27 Aprilie 2010, ora 15:35
1350 citiri
Ford: profit de 2,09 mld dolari in T1

Producatorul de automobile american Ford Motor Company a revenit pe profit in primul trimestru fiscal, cu un rezultat net de 2,09 miliarde dolari care a depasit estimarile analistilor, fata de pierderile din perioada similara a anului trecut, potrivit Bloomberg, citat de NewsIn.

Totodata, Ford si-a imbunatatit estimarile pentru acest an, in contextul revenirii pietei auto si a preturilor mai mari la automobile si camioane.

Potrivit MarketWatch, producatorul auto a raportat in primul trimestru fiscal un profit de 50 de centi pe actiune, fata de pierderea de 60 de centi pe titlu din trimestru similar al anului trecut.

Ford a raportat astfel al patrulea rezultat trimestrial pozitiv, cea mai lunga serie de castiguri din 2005.

Compania a anuntat cu aceasta ocazie ca se asteapta la "un rezultat solid" pentru 2010, fata de estimarile initiale facute de directorul general Alan Mulally.

Crestearea vanzarilor Ford cu 37% in martie, de peste doua ori mai mult fata de media pietei, a urcat cota de piata a celui de-al doilea producator auto din SUA in cel mai rapid ritm din ultimii 33 de ani.

De asemenea, veniturile constructorului auto au sporit cu 15%, de la 24,4 miliarde dolari pana la 28,1 miliarde dolari. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Gigantul auto american Ford recheamă peste 450.000 de vehicule, în Statele Unite, după ce au fost detectate probleme la nivelul bateriei, care pot conduce la pierderea puterii de transmisie și...
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
#automobile, #ford, #profit , #Automobile