Ferrari vrea sa dezvolte noi modele cu propulsie hibrida

Miercuri, 21 August 2013, ora 16:02
2238 citiri
Ferrari vrea sa dezvolte noi modele cu propulsie hibrida

Ferrari, parte a grupului Fiat, vrea sa dezvolte noi automobile cu propulsie hibrida, dupa ce a lansat in martie la Geneva modelul LaFerrari, cu un pret de lista de 1 milion de euro, parte a strategiei de crestere a profitabilitatii prin atragerea unei noi categorii de clienti.

"Nu cred in masini electrice, dar sunt un adept convins al hibridelor", a declarat presedintele Ferrari, Luca di Montezemolo, intr-un interviu acordat Bloomberg la sediul companiei de la Maranello.

Producatorul de autoturisme de lux vizeaza de asemenea cresterea vanzarilor dincolo de piata auto, prin licentierea marcii si a siglei spre utilizarea pe alte tipuri de produse.

"Avem multe activitati paralele prin care putem creste veniturile fara a produce mai multe masini", a afirmat di Montezemolo.

Ferrari este cea mai profitabila divizie a Fiat si genereaza aproximativ 10% din profitul operational al grupului. Compania a prezentat, in luna martie, la Salonul Auto de la Geneva, modelul sport cu propulsie hibrida LaFerrari, care se adreseaza clientilor bogati care nu sunt neaparat interesati sa piloteze un "supercar".

Di Montezemolo, sef la Ferrari din 1991, ramane fidel strategiei de a produce autourisme de lux, cu numeroase optiuni pentru personalizare, insa cu o disponibilitate restrictionata intentionat pentru a spori exclusivitatea marcii.

Ferrari intentioneaza sa reduca productia in acest an cu aproximativ 400 de masini la 6.900 unitati.

"Piata este foarte buna pentru noi, deoarece ne merge foarte bine in Statele Unite, in Germania si Marea Britanie, Japonia si China (inclusiv Hong Kong si Taiwan - n.r.)", a declarat el.

In viitorul apropiat, Ferrari vrea sa prezinte, la Salonul Auto International de la Frankfurt, din luna septembrie, autoturismul 458 Speciale, cu un motor de 605 cai putere. Compania sustine ca modelul este cea mai eficienta masina din punct de vedere aerodinamic pe care a dezvoltat-o vreodata. Automobilul este capabil sa accelereze de la 0 la 100 kilometri pe ora in 3 secunde.

Fiat a anuntat recent ca profitul Ferrari a fost sprijinit in trimestrul al doilea de contributii importante din licentierea marcii catre alte produse si din personalizarea autoturismelor. Ferrari a lansat recent linia vestimentara Pr1ma, cu produse precum geci de piele de 1.500 de euro, prin care spera sa-si sporeasca profitul in acest an.

"Vreau sa continui diversificarea activitatilor - retail, licentiere, produse", a afirmat di Montezemolo.

Ramele de ochelari: Ce modele îți poți alege?
Ramele de ochelari: Ce modele îți poți alege?
În lumea fashion, ochelarii nu sunt doar o necesitate, ci și un accesoriu de stil. Citește în continuare pentru a descoperi o gamă variată de rame de ochelari, de la cele clasice la cele...
Cum trebuie alese soluțiile folosite pentru dezinfectarea instrumentarului medical?
Cum trebuie alese soluțiile folosite pentru dezinfectarea instrumentarului medical?
Dezinfectarea corectă a instrumentarului medical este un proces de maximă importanță pentru menținerea sănătății pacienilor și a cadrelor medicale. În acest articol poți afla mai multe...
#propulsie hibrida Ferrari, #modele hibride Ferrari, #vanzari produse Ferrari , #Automobile