DIE WELT: Renault vrea sa construiasca automobile ieftine

Marti, 13 Mai 2008, ora 11:20
1397 citiri

Firma franceza constructoare de automobile, RENAULT, vrea sa concureze cu automobilul ieftin Nano din India si sa construiasca acolo automobile cu un pret de numat 1.600 de euro.

Pentru aceasta, firma intentioneaza sa puna bazele unei intreprinderi mixte cu producatorul indian Bajaj Auto. Automobilul urmeaza sa fie produs sub numele de cod ULC in localitatea Chakan din statul Maharashtra.

Firma Bajaj va avea o participare de 50% la afacere, iar Renault si Nissan cate 25%. Pentru inceput, se prevede construirea de 400.000 de automobile pe an, urmand ca lansarea pe piata sa aiba loc in 2011.

La inceputul anului, producatorul Tata Motors din India a trezit interesul cu producerea automobilului “Nano” in valoare de 1,700 de euro. Firma Renault a demonstrat deja cu tipul Logan produs in Romania cum se poate bucura de un succes mondial un automobil dotat cu echipament ultramodern.

Vehiculul, oferit in Europa de Est in schimbul a 5.000 de euro se monteaza intre timp in India, Iran, Maroc, Rusia, Brazilia si Columbia.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...