Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Daewoo vrea sa construiasca peste 25.000 de automobile anul acesta

Daewoo vrea sa construiasca peste 25.000 de automobile anul acesta
Daewoo Automobile Romania are un plan de productie de peste 25.000 de automobile in 2006, in crestere cu 12 la suta fata de anul trecutCompania isi propune, in acelasi timp, producerea a 122.000 de motoare (plus 182 la suta comparativ cu 2005) si 172.000 de cutii de viteze (mai mult cu 41 la suta fata de anul precedent).
Daewoo Automobile Romania va produce automobile si componente si dupa ce statul roman va prelua pachetul majoritar de actiuni al fabricii din Craiova. Saptamana trecuta, Daewoo Romania a semnat un contract ferm cu o firma din Ucraina, pentru fabricarea a 20.000 de motoare si cutii de viteza.

Negocierile pentru transferul actiunilor de la Daewoo Motor Company Coreea catre statul roman se vor finaliza in aproximativ o luna. Dupa acest moment, Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie va demara discutiile pentru atragerea unui nou investitor la uzina de automobile din Craiova.

Daewoo Motor detine un pachet de 51 la suta din actiunile societatii de la Craiova. Diferenta de 49 la suta din capitalul social apartine Automobile Craiova, la care statul controleaza 72,4 la suta din actiuni.

Bloombiz


Directnews.ro - cel mai dinamic site de stiri si comentarii online. Intra, citeste si voteaza cele mai interesante articole. Tu esti editorul!
Investmania - cea mai rapida cale de a invata sa joci la Bursa.


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 718 ori