CEO Fiat: Nu cumparati modelul 500 electric

Luni, 26 Mai 2014, ora 16:12
1398 citiri
CEO Fiat: Nu cumparati modelul 500 electric
Sursa foto: Fiat

Masinile electrice sunt de viitor, iar seria 500e a celor de la Fiat a primit mai multe laude in ultima vreme, dar CEO-ul Fiat Chrysler are o viziune diferita si, surprinzator, nu este interesat, deocamdata, ca acest model sa fie cumparat de potentialii clienti.

Chiar daca sunt reactii pozitive in presa, compania continua sa piarda bani de pe urma acestor automobile, ceea ce l-a determinat pe Sergio Marchionne, CEO-ul Fiat, sa indemne clientii sa nu cumpere astfel de modele, pentru a permite companiei sa-si revina, conform Tech Times.

La o conferinta din Washington el a precizat ca numai Tesla Motors, cu sediul in California, obtine profit, sustinand ca reglementarie de stat si federale aduc greutati comcurentilor de pe acest segment.

"Sper ca nu cumparati, pentru fiecare model vandut ma costa 14.000 de dolari", a spus el la conferinta Brookings Institution.

Pretul unui model este de peste 32.000 de euro, nivel care nu acopera costurile companei. Un model Fiat 500 cu benzina costa 17.200 de dolari, aproape jumatate fata de modelul electric. Compania Fiat Chysler a inregistrat in acest an o scadere cu 15% a vanzarilor fata de anul trecut.

Chrysler a primit in 2009 un ajutor de stat pentru a nu intra in faliment. Iar Marchionne a precizat ca daca tendinta si costurile ridicate ale masinilor electrice continua sa puna presiune pe producatori, fara ca piata sa ii sustina, va fi nevoie iar de ajutor de stat.

"Daca am produce doar astfel de modele, ar trebui sa cerem Washigtonului un nou ajutor deoarece am intra in faliment", a spus Marchionne, referindu-se la automobilele electrice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#fiat chrysler, #automobile elctrice , #Automobile