Cea mai de succes limuzina business din lume este oficial in Romania

Joi, 02 Aprilie 2009, ora 12:01
2027 citiri
Cea mai de succes limuzina business din lume este oficial in Romania

Considerat a fi unul dintre elegante automobile din lume, limuzina Clasa E de la Mercedes este disponibila in Centrele Autorizate Mercedes-Benz din Romania din aceasta luna.

Gama de motoare disponibila pentru noua Clasa E cuprinde variante de patru, sase sau opt cilindri cu o putere de la 100 kW/136 cai putere pana la 386 kW/525 cai putere. Noile motoare de patru cilindri cu injectie directa de combustibil au o putere si un cuplu mai mare decat cel al motoarele V6 al seriilor precedente, chiar daca au o cilindree mai redusa.

Motoarele de patru si sase cilindri cu injectie directa consuma cu pana la 23% mai putin combustibil decat inainte. Consumul NEDC combinat al motoarelor diesel este de 5,3 litri la suta de kilometri, ce corespunde unei cantitati de 139 grame de CO2 pe kilometru. Toate motoarele noii Clase E respecta standardele de emisii EU5, iar in cazul E 350 BlueTEC emisiile sunt deja sub limitele EU6 ce vor intra in vigoare in 2014.

Noua Clasa E de la Mercede-Benz ofera in premiera o serie de inovatii la capitolul siguranta, modelul beneficiind in dotarea standard sistemul Attention Assist, Adaptive Main Beam Assist (Asistentul pentru faza lunga) si franarea automata in caz de urgenta, care este activata in momentul in care pericolul de coliziune este ridicat.

Mercedes-Benz a imbunatatit de asemenea confortul pe distante lungi, inclusiv tehnologia inteligenta pentru constructia caroseriei, care este cu 30% mai rigida, scaunele si noul sistem de suspensii care se adapteaza automat la conditiile drumului. In plus, suspensiile pneumatice sunt corelate cu sistemul electronic de amortizare.

Noua limuzina Clasa E este succesoarea modelului care s-a bucurat de apreciere in intreaga lume inregistrand vanzari de peste 1,3 milioane de exemplare incepand cu 2002. In Germania, mai mult de 40% dintre limuzinele din acest segment de piata apartin Clasei E.

Incepand cu 1947, cand modelul 170V a fost introdus ca predecesor direct al Clasei E, Mercedes-Benz a produs mai mult de 10 milioane de limuzine ce apartin acestui segment. Cu 10 milioane de unitati vandute in decurs de 60 de ani, este cea mai de success limuzina business din lume.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#limizina, # business, # mercedes, # romania , #Automobile