Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BMW anunta o crestere cu 9,4% a profiturilor pentru trimestrul III

BMW anunta o crestere cu 9,4% a profiturilor pentru trimestrul III
Grupul german producator de automobile BMW a anuntat joi o crestere de 9,4% a profiturilor brute, sub estimarilor analistilor de piata, veniturile grupului pentru aceeasi perioada fiind de 11,56 miliarde de euro , relateaza Reuters. Castigurile inainte de plata taxelor inregistrate de principalul producator de automobile de lux din lume au crescut pana la 720 de milioane de euro (918,6 milioane de dolari), sub estimarile realizate de un grup de analisti pentru Reuters, care estimau un nivel al castigurilor de 742 de milioane de euro.
Compania a confirmat estimarile privind profiturile anuale inregistrate inainte de plata taxelor de patru miliarde de euro, aici fiind inclusa si suma de 375 de milioane de euro provenita din vanzarea unor actiuni Rolls-Royce Plc.
"Profiturile inainte de plata taxelor vor intrece nivelul inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut" a precizat BMW intr-un comunicat.

Profiturile brute in ceea ce priveste principalul sector al sau, al productiei de automobile, au scazut cu 5,7% pana la nivelul de 611 milioane de euro, sub estimarile facute de grupul de analisti pentru Reuters, care preconizau un nivel al profiturilor de 616 milioane de euro.

Veniturile grupului german au scazut cu 1,4%, inregistrand, intr-un mod nesperat valoarea de 11,56 miliarde de euro, insa profitul net a scazut cu 0,7% pana la nivelul de 452 de milioane de euro, sub estimarile grupului de analisti, care mizau pe profituri de 484 milioane de euro, rezultatele finale fiind afectate de majorarea ratei impozitelor.


NewsIn

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 691 ori