Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vehiculele electrice, pe cale de disparitie

Vehiculele electrice, pe cale de disparitie


Numarul vehiculelor cu motorizare electrica sau hibrida produse la nivel mondial a scazut in ultimii ani din cauza preturilor piperate, lipsei infrastructurii sau a investitiilor ridicate.

Pentru a atinge tintele de reducere ale poluarii cu dioxid de carbon, fixate de GIEC, masinile electrice si hibride ar trebui sa reprezinte, pana in 2050, 2 treimi din vanzarile de aurovehicule la nivel global, scrie Green-Report.

Pentru a atinge acest obiectiv, ar fi necesar sa fie vandute, pe plan global, 7 milioane de masini electrice si hibride pana in 2020; 30 de milioane pana in 2030 si 100 de milioane pana in 2050.

Un astfel de ritm ar putea fi atins insa numai daca preturile bateriilor vehiculeleor electrice ar scadea, ar exista o infrastructura mult mai bine pusa la punct, iar vehiculele electrice ar fi produse in masa.

Masinile electrice vor avea puncte de alimentare si in Romania, in urma unui acord incheiat de Renault Romania cu Electrica, Schneider Electric si Siemens.

Renault Romania a fost initiatorul "Programului de Conectare a Vehiculelor Electrice - Parteneriat pentru o mobilitate cu zero emisii", in cadrul caruia au fost semnate acordurile.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1664 ori