Renault imprumuta 400 milioane de euro de la BEI pentru dezvoltarea de automobile ecologice

Luni, 27 Mai 2013, ora 17:41
1433 citiri
Renault imprumuta 400 milioane de euro de la BEI pentru dezvoltarea de automobile ecologice
Sursa foto: Uk.news.yahoo.com

Banca Europeana de Investitii (BEI) a anuntat luni ca a acordat un credit de 400 milioane de euro grupului auto francez Renault pentru a contribui la dezvoltarea unei noi generatii de autovehicule ecologice accesibile din punct de vedere financiar.

Imprumutul va ajuta la proiectarea unui nou model de masina de oras care va inlocui actualul Twingo, in special in ceea ce priveste dezvoltarea de materiale usoare pentru noul vehicul. BEI a precizat ca in perioada care a trecut din 2009 si pana in prezent a acordat finantari in valoare de aproximativ un miliard de euro pentru proiectele inovative ale Renault, potrivit Reuters.

Anterior, oficialii Renault au declarat ca obiectivul companiei de a deveni lider pe piata vehiculelor electrice nu a fost afectat de decizia producatorului israelian de baterii pentru autovehicule electrice Better Place Ltd de a solicita lichidarea companiei. Contributia Renault in parteneriatul cu Better Place reprezinta un procent nesemnificativ din strategia companiei privind vehiculele electrice, a declarat seful operatiunilor Renault pentru regiunea Asia-Pacific, Gilles Normand.

In conformitate cu prevederile unui acord de parteneriat semnat in 2008, Renault intentiona sa vanda 100.000 de autovehicule Fluence electrice echipate cu sistemul de baterii Better Place pana in 2016, insa deocamdata grupul francez a livrat doar 1.000 de astfel de vehicule.

Banca Europeana de Investitii, cu sediul in Luxemburg, a fost constituita prin Tratatul de la Roma din 1958. Actionarii BEI sunt statele membre ale Uniunii Europene, iar accentul principal al activitatilor de creditare ale BEI este pus pe finantarea de proiecte ce promoveaza o dezvoltare regionala echilibrata si coeziunea economica si sociala intr-o Uniune Europeana extinsa.

ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
Kaspersky, compania rusă de securitate cibernetică, a raportat recent activitățile unui grup de hackeri numit ToddyCat, care vizează organizații guvernamentale și militare din regiunea...
Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Anunțată recent, tehnologia ecranelor QDEL promite să revoluționeze industria televizoarelor, începând cu segmentul premium și extinzându-se treptat către gama de buget. În timp ce...
#automobile ecologice Renault, #credit BEI Renault, #inlocuitor Renault Twingo, #autoturisme electrice ieftine , #Automobile ecologice