Masinile ecologice, inca prea scumpe: Cand vor scadea preturile

Joi, 26 Iulie 2012, ora 08:16
3308 citiri
Masinile ecologice, inca prea scumpe: Cand vor scadea preturile

Multe tari incearca sa reduca dependenta de combustibilii conventionali si sa se orienteze catre tehnologiile verzi, in scopul reducerii consumului de energie si protejarii resurselor naturale. Orientarea catre tehnologiile verzi implica insa costuri ridicate si lipsa unor facilitati fiscale acordate soferilor.

Producatorii auto incearca sa aiba o politica de responsabilitate in ceea ce priveste mediul, astfel ca au dezvoltat vehicule ecologice, insa utilizarea acestora la scara larga este destul de scazuta, din cauza pretului ridicat, potrivit The Richest People.

Consumatorii se asteapta ca pretul acestora sa scada in viitor, insa materializarea acestei perspective nu va avea loc prea curand. Producatorii auto trebuie sa isi eficientizeze mijloacele de productie, acesta fiind unul dintre factorii care ar determina cresterea popularitatii vehiculelor ecologice in randul automobilistilor.

Posesorii masinilor electrice se bucura de scutiri de taxe dar, in acelasi timp, trebuie sa aloce sume ridicate pentru combustibili si taxe de drum. Guvernele vor sa revizuiasca politicile privind taxele pentru a se asigura ca soferii nu vor plati mai mult pentru faptul ca aleg masini cu un consum de combustibil mai eficient.

Acest lucru implica insa si pierderi pentru bugetele de stat. Un studiu al IFC sugereaza ca ar fi mai convenabila impunerea taxelor de drum pe baza gradului lor de aglomerare decat sa creasca valoarea taxelor pentru combustibili.

Este importanta inlaturarea dependentei taxelor si veniturilor automobilistilor de taxele puse pe petrol. In momentul in care se vor achizitiona din ce in ce mai multe masini ecologice, taxele pe petrol vor scadea si pot ajunge chiar pana la zero.

Traficul va creste cu 44% pana in 2035, arata cercetarile guvernamentale efectuate pana acum. Multi experti considera ca va fi mai practic ca taxele sa se bazeze pe volumul traficului decat pe preturile oscilante ale petrolului. Acest lucru va incuraja din ce in ce mai multe persoane sa se orienteze catre tehnologia verde.

Puteti vedea mai jos cele mai scumpe masini ecologice de pe piata:

Rimac Concept One

Rimac Concept One are un pret de un milion de dolari, fiind proiectata sa functioneze pe baza unui concept de propulsie special. Masina dezvolta un numar impresionant de CP si are un design atragator. Centrul de greutate al vehicului este redus, iar bateria de 92 kWh permite atingerea unei viteze de 595 km/h.

Modelul Rimac Concpt One va fi livrat pe piata incepand cu anul 2013, urmand sa fie produse 88 de unitati.

Masina electrica Eliica

Modelul Eliica are opt roti si motoare electrice care produc 60 de kilowati. Eliica atinge viteza de 96 km/h in numai patru secunde. Viteza de 160 km/h se atinge in sapte secunde.

In prezent exista numai doua masini Eliica, dar echipa de productie poate furniza 200 de unitati in cazul in care va exista finantare.

Lightning GT All-Electric Sports Car

Aceasta masina se numara printre primele modele care vor folosesc o baterie pe baza de litiu si titanat care se poate incarca in cateva minute. Vehiculul poate atinge 100 km/h in mai putin de cinci secunde.

Lightning GT All-Electric Sports Car are un pret de 239.400 de dolari si poate atinge o viteza maxima de 200 km/h.

Fisher Karma Hybrid

Fisher Karma Hybrid este un model sport de lux care are performante ridicate si nu afecteaza mediul. Are o baterie de 22 kilowati pe baza de litiu si ion. care ii permite sa atinga 80 km/h.

Partea de sus a masinii are un geam care ii permite sa foloseasca energia solara, adaugand astfel inca 321 de kilometri care pot fi parcursi anual. Pretul acestei masini este de 102.000 de dolari.

Tesla Model X

Modelul X realizat de Tesla Motors incorporeaza cele mai bune caracteristici ale unui SUV cu o masina in totalitate electrica. Tesla Model X atinge viteza de 96 km/h in mai putin de cinci secunde.

Productia acestui model va incepe in anul 2013, iar livrarile vor fi facute in 2014. Pretul acestui model va fi cuprins intre 55.000 de dolari si 75.000 de dolari.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#masini ecologice, #viitor industrie auto ecologica, #masini eco friendly, #preturi masini ecologice, #utilizare vehicule ecologice , #Automobile ecologice