Cum sa-ti incarci masina electrica in 15 minute

Sambata, 05 Mai 2012, ora 12:15
2272 citiri
Cum sa-ti incarci masina electrica in 15 minute

Sapte producatori auto din SUA si Germania, printre care se numara General Motors si Ford Motors, au ajuns la o intelegere pentru a dezvolta un sistem de alimentare rapid pentru vehiculele electrice si hibride.

Acesta va permite ca alimentarea masinilor electrice sa se faca in mai putin de 15 minute.

Scopul celor sapte producatori auto este sa transforme alimentarea masinilor electrice intr-un lucru mult mai simplu. Chrysler Group este ultimul membru care se va alatura consortiului, care mai include companiile Volkswagen si brandul sau de lux Audi, Daimler, Porsche si BMW, potrivitReuters.

Capacitatea de alimentare rapida a unor modele precum GM Chevrolet Volt si Ford Focus Electric este necesara pentru a le creste popularitatea in randul consumatorilor, a declarat Mike Tinskey, director asociat la departamentul de vehicule electrice al Ford, al doilea producator mondial pe piata auto.

Metoda de alimentare rapida dezvoltata de cele sapte companii va fi expusa la conferinta despre vehicule electrice ce se va desfasura la Los Angeles saptamana viitoare.

Demersurile sustinute de Ford si ceilalti producatori nu sunt compatibile insa cu tehnologia folosita deja de producatorii auto japonezi. De exemplu, Nissan foloseste sistemul de alimentare rapida CHAdeMO pentru modelul sau electric Leaf.

Lipsa unui consens intre constructorii auto a incetinit construirea statiilor de alimentare pentru masinile electrice pe piata americana, ilustrand astfel stadiul incipient de dezvoltare in care se afla industria masinilor electrice.

Oficialii Ford sunt de parere ca noul sistemul de alimentare va fi folosit pentru vehiculele lor dupa 2020.

Asociatia Producatorilor Europeni de Automobile (ACEA) va lansa sistemul de alimentare pentru toate modelele noi de autoturisme in Europa in anul 2017, potrivit unui comunicat de presa.

Statiile de alimentare echipate cu dispozitive mai rapide vor aparea pe piata la sfarsitul acestui an. Investitia necesara pentru dezvoltarea acestora variaza intre 25.000 si 90.000 de dolari, declara Mike Tinskey.

In Romania, prima statie de alimentare a masinilor electrice a fost inaugurata in luna iunie 2011. Alimentarea dureaza intre sase si opt ore. O incarcare completa ii permite soferului sa parcurga 100 de kilometri, iar un simplu incarcator ajunge sa coste intre 500 si 7.000 de euro.

Toate aceste aspecte legate de alimentare, precum si pretul ridicat al vehiculelor cu propulsie electrica, nu i-au permis acestui tip de masina sa inregistreze un succes ridicat pe piata din Romania.

Anul trecut, Mitsubishi, un Citroen si un Piaggio.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#sistem alimentare masini electrice, #GM Ford vehicule electrice, #alimentare rapida masini electrice , #Automobile ecologice