Cele mai ecologice masini ale anului 2012

Joi, 09 Februarie 2012, ora 12:35
4371 citiri
Cele mai ecologice masini ale anului 2012
Masini ecologice

Sunt mici, puternice, electrice si foarte atente cu mediul inconjurator. Producatorii auto s-au luat la intrecere in lansarea pe piata a celor mai "verzi" masini din 2012.

Consiliul American pentru Economie Eficienta Energetica a facut publica lista celor mai ecologice masini din 2012. Iata care sunt automobilele care ocupa primele locuri, conform CNN.

Locul 1 - Mitsubishi i

Pret: 29.125 - 31.125 dolari

Masina electrica ultrausoara de la Mitsubishi are baterie litium-ion si este cea mai ecologica masina din lume, in acest moment. I-MiEV, cunoscuta si ca I, este dotata cu un motor electric de 66 cai putere.

Locul 2 - Honda Civic Natural Gas

Pret: 26,155 dolari

Civic Natural Gas a castigat premiul "Masina ecologica a anului" in cadrul Salonului Auto de la Los Angeles, desfasurat in noiembrie. Aceasta versiune cu design refacut a Civic Natural Gas este mai rapida decat varianta de anul trecut, putand atinge 386 km/h pe autostrada.

Locul 3 - Nissan Leaf

Pret: 35.200 - 37.250 dolari

Nissan Leaf este o masina mai mare si mai grea decat Mitsubishi, asa ca nu va veni cu acelasi randament per kilowatt. Acesta este motivul pentru care este doar pe locul trei in clasament, fiind asemanatoare cu Honda Natural Gas din punct de vedere al impactului asupra mediului inconjurator.

Locul 4 - Toyota Prius

Pret: 24.000 - 29.805 dolari

Familia Prius s-a marit odata cu venirea pe lume a marelui Prius V si a micului Prius C.

Locul 5 - Honda Insight

Pret: 18.350 - 21.815 dolari

Insight este un "hibrid slab", ceea ce inseamna ca se bazeaza mai mult pe motorul pe benzina decat o face un "hibrid complet", cum ar fi Prius. Este mai mica si mai usoara decat Honda Civic Hybrid, vehicul care are o configuratie tehnica asemanatoare.

Locul 6 - Smart ForTwo

Pret: 12.490 - 17.690 dolari

Acest Smart ForTwo vine cu o tehnologie sofisticata bazata pe baterie care face posibila marimea mica a masinii si a motorului. Acesta are o capacitate de 1 litru, este dotat cu trei cilindri, se afla in spatele masinii si produce doar 70 de cai putere.

Locul 7 - Scion iQ

Pret: 15.265 dolari

IQ foloseste un motor ce merge doar pe benzina, masina avand o forma similara cu Smart ForTwo. Insa IQ este mai mare, avand doua locuri suplimentare in spate.

Locul 8 - Honda Civic Hybrid

Pret: 24.050 dolari

Civic Hybrid a iesit pe piata recent cu un design refacut, masina consumand mai putin combustibil si fiind mai performanta fata de versiunea anterioara.

Locul 9 - Lexus CT200h

Pret: 29.120 - 31.750 dolari

CT200h este al doilea model hibrid de la Lexus. Chiar daca nu este o masina foarte puternica, este realizata pentru iubitorii masinilor sport, mai degraba decat pentru cei care doresc o masina ecologica.

Locul 10 - Toyota Camry Hybrid LE

Pret: 25.900 dolari

Carmy, inclusiv versiunea hibrida, a trecut printr-o refacere completa a designului, in 2012. Acest nou model consuma mai putin combustibil si este mai puternica decat varianta de anul trecut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei PlayStation 5
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei PlayStation 5
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei sale de gaming, PlayStation 5 Pro, care ar urma să ajungă pe piață până la finalul acestui an. Noua consolă va...
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro, o variantă mai accesibilă a seriei sale flagship, care promite performanțe de top cu mici compromisuri pentru a menține prețul accesibil....
#masina ecologica, #masina electrica, #masini 2012, #top masini electrice, #top masini ecologice, #honda civic, #toyota prius, #smart fortwo , #Automobile ecologice