Aspecte negative intalnite la masini hibrid

Miercuri, 08 Octombrie 2014, ora 12:19
2385 citiri
Aspecte negative intalnite la masini hibrid

Chiar daca aceste masini sunt vedetele inventiei in momentul actual si sunt cele mai cautate, exista si cateva aspecte negative care vin cu operarea unui automobil de tip hibrid.

Performanta

Performanta este un capitol la care nu toate automobilele de tip hibrid stau bine. Hibridele ofera o acceleratie mai inceata si trepte de viteze mai mici comparativ cu celelalte motoare traditionale. De asemenea, pe vreme rece, hibridele pot avea anumite probleme. Cu cat temperatura este mai scazuta, bateriile functioneaza mai putin optim, ceea ce duce la mai mult consum de combustibil.

Ingrijire si pastrare

Deoarece tehnologia nu este atat de raspandita si accesibila, partile auto care au nevoie de inlocuire sunt mai greu de gasit. De obicei, partile trebuie sa ajunga pe comanda speciala si nu sunt foarte accesibile. Poti incerca sa achizitionezi produse auto de la un magazin de piese auto online.

Pretul

Desi automobilele de tip hibrid devin din ce in ce mai ieftine, urmand sa fie asa si in anii urmatori deoarece se doresteo productie mai mare a acestor automobile, pretul lor este mai ridicat decat al automobilelor traditionale.

Dimensiuni

Automobilele de tip hibrid sunt construite astfel incat sa fie mai usoare si mai mici. Astfel, ele nu sunt foarte potrivite pentru familii mari care au nevoie de mult spatiu.

Aceste automobile sunt mult mai scumpe decat variantele pe baza de benzina, doar bateria costand mii de dolari. De exemplu, in cazul Lexus, in timp ce varianta normala a unui model LS costa putin peste 80.000 de euro, varianta hibrid ajunge la peste 128.000 de euro.

Baterii

Automobilele de tip hybrid folosesc baterii care sunt daunatoare mediului inconjurator. Chiar pe website-ul HybridCars, este semnalat ca exista ingrijorari in ceea ce priveste siguranta mediului inconjurator datorita cerintelor necesare crearii acestor baterii.

Accidente

O alta latura negativa pentru cei care detin un hibrid este faptul ca atunci cand automobilul hibrid se afla intr-un accident, este mai greu pentru cei de la echipa de descarcerare sa elibereze pasagerii din masina datorita motorului electric si riscului crescut de electrocutare.

Astfel, desi balanta tinde spre aspectele pozitive ale achizitionarii unei masini hibrid, este bine de luat in seama ca exista si anumite aspecte negative pe care le puteti intalni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Noi aprecieri contradictorii în cotația leului față de euro și dolar. Gramul de aur, în scădere
Noi aprecieri contradictorii în cotația leului față de euro și dolar. Gramul de aur, în scădere
Moneda naţională s-a depreciat marţi, 22 aprilie, în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României (BNR) la 4,9762 lei, în creştere cu 0,04 bani (+0,01%) faţă de...
Platforma ANOFM pentru activitățile casnice este în funcțiune. Plata prin tichete aduce asigurări sociale și de sănătate prestatorilor
Platforma ANOFM pentru activitățile casnice este în funcțiune. Plata prin tichete aduce asigurări sociale și de sănătate prestatorilor
Ministerul Muncii a anunțat deschiderea platformei ANOFM prin care beneficiarii de servicii ocazionale în gospodărie pot plăti prestatorii de servicii prin tichetele pentru activități...
#dezavantaje masini hibrid, #baterii masini hibrid, #ingrijire masini hibrid , #Automobile ecologice