Volkswagen, Opel si Ford: Masinile second-hand care au cucerit internetul

Vineri, 23 Martie 2012, ora 14:00
3659 citiri
Volkswagen, Opel si Ford: Masinile second-hand care au cucerit internetul

Volkswagen, Opel si Ford sunt cele mai tranzactionate marci pe piata auto second hand in mediul online din Romania, inregistrand la inceputul anului cel mai ridicat numar de anunturi publicate, potrivit datelor furnizate de AutoIndex.

Lider incontestabil al tranzactiilor de autoturisme pe piata auto second hand in mediul online din Romania este marca Volkswagen, cu peste 15.0000 anunturi postate pe site-ul de anunturi auto la inceputul acestui an.

Istoricul marcii in Romania, increderea pe care o acorda romanii masinilor germane datorita gradului ridicat de fiabilitate, sigurantei oferite pasagerilor si costului relativ accesibil al pieselor de schimb, au facut ca Volkswagen sa fie cea mai tranzactionata marca in mediul online.

Media preturilor cerute pentru un Volkswagen second hand a inregistrat in luna februarie valoarea de 4.740 euro, in scadere cu 4.5 % fata de luna ianuarie, conform AutoIndex. In primele doua luni ale acestui an s-au inmatriculat 13.135 autovehicule Volkswagen second hand, conform datelor oficiale ale politiei.

Volkswagen a obtinut un profit operational de aproximativ 15 miliarde de dolari anul trecut, iar anul acesta are obiectivul de a egala suma. Martin Winterkorn, CEO-ul companiei, sustine ca "boom-ul din industria auto a fost cel care a sustinut planurile Volkswagen de crestere", referindu-se la cresterea vanzarilor pe pietele emergente, mai degraba decat situatia din Europa unde producatorii auto n-o duc inca foarte bine.

In plus, Volkswagen nu renunta la promisiunea de a dubla productia anul acesta in cadrul fabricii sale din Bratislava. CEO-ul Volkswagen Group a declarat miercuri ca productia de va ridica la pesre 400.000 de vehicule anul acesta, in comparatie cu doar putin peste 210.000 de masini construite anul trecut.

Fabrica se axa doar pe constructia de SUV-uri de mari dimensiuni, insa urmeaza o extindere a productiei, gratie noului minicar Up.

Volkswagen a devenit "o specie rara" de gigant auto care poate genera profituri pe piete disparate, de la modele simple hatchback pana la Bentley-uri pentru sotiile milionarilor. Volkswagen Group detine acum Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Seat si Skoda, dar si producatorul de camioane Scania.

Opel a stabilit de-a lungul timpului mai multe recorduri, devenind o referinta pe piata prin prisma raportului avantajos dintre pret, echipare, confort si siguranta, ocupand locul al doilea in mediul online cu peste 12.000 anunturi postate pe Auto.ro si peste 10.400 autovehicule second hand inmatriculate in primele doua luni ale anului.

Pretul mediu al autovehiculelor Opel s-a mentinut la valoarea de 3.350 euro.

Constructorul auto german, controlat de grupul american General Motors (GM), a anuntat in cursul zilei de vineri ca se pregateste sa inchida doua fabrici din Europa pentru a reduce capacitatea de productie cu aproximativ 30%.

"GM a spus in repetate randuri ca avem prea multe fabrici, cu un exces de capacitate de 500.000 de automobile pe an, iar noul director de productie (al grupului american - n.r.) a vizitat in ultimul timp unitatile, comparandu-le performantele", a aratat un reprezentat al sindicatelor in Consiliul de Supraveghere al Opel, citat de Reuters.

Acesta a mai spus ca Opel va prezenta miercuri Consiliului un plan de afaceri care vizeaza inchiderea a doua fabrici si nu prevede masuri pentru cresterea afacerilor companiei.

"Daca va fi supus votului, toti reprezentantii angajatilor vor vota impotriva acestui plan", a aratat sursa citata. Opel are 11 fabrici in sase tari din UE, potrivit site-ului companiei. Vanzarile Opel in Europa au scazut cu 20% in primele doua luni ale acestui an, in timp ce Peugeot si Fiat au inregistrat scaderi de cate 18%, iar Renault a consemnat un declin de 28%.

In cazul marcii Ford, pretul mediu se situeaza la valoarea de 3.640 euro, in scadere cu 4.5 procente fata de luna ianuarie. Marca Ford a inregistrat peste 8.000 anunturi postate la inceputul anului si aproximativ 6.250 autovehicule inmatriculate, arata datele DRPCIV.

Ford lanseaza joi in Romania noul model B-MAX, fabricat la Craiova, care va putea fi comandat de clientii autohtoni incepand cu 23 martie, livrarile urmand sa demareze la sfarsitul lunii iulie - inceputul lunii august.

Lansat la salonul auto de la Geneva, la inceputul acestei luni, B-MAX va deveni cea mai sigura masina fabricata in Romania, fiind asteptat sa obtina 5 stele la testele de siguranta Euro NCAP, si este unul dintre cele mai avansate modele, din punct de vedere tehnologic, din Europa.

Noul model Ford prezinta un sistem original cu usi fata clasice si usi spate glisante, ce integreaza pilonii centrali si ofera cel mai bun acces din clasa lui, iar motoarele pe benzina si Diesel de inalta performanta castiga la economia de combustibil si emisiile de CO2, motorul EcoBoost de 120CP pe benzina de 1 litru de la Ford realizand un consum de combustibil cu 15% mai mic decat cel mai apropiat competitor.

Ford a vandut cu 25,9% mai multe masini in luna februarie a acestui an, fata de perioada similara din 2012. Modelul Ford F-Series a fost cumparat de 47,273 de clienti.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#anunturi online masini second hand, #masini second hand tranzactii online, #inmatriculari masini second hand, #volkswagen masini seconda hand , #Auto second