Audi, BMW si Mercedes pierd din cota pe piata auto second hand

Joi, 15 Martie 2012, ora 17:16
3650 citiri
Audi, BMW si Mercedes pierd din cota pe piata auto second hand

Nivelul mediu al preturilor marcilor premium Audi, BMW si Mercedes a inregistrat o diminuare pe piata auto second hand din Romania la inceputul acestui an, potrivit datelor furnizate de AutoIndex.

Media preturilor cerute pentru un Audi second hand a inregistrat la inceputul acestui an o diminuare de 13% intr-un timp foarte scurt, pornind de la o valoare de 9.613 Euro in luna ianuarie si ajungand in luna februarie la valoarea de 8.399 Euro, conform AutoIndex.

Pretul mediu al autovehiculelor BMW a scazut cu 7 procente, de la 8.290 Euro in luna ianuarie, la 7.555 Euro in luna februarie. In cazul marcii Mercedes, nivelul mediu al preturilor a inregistrat o diminuare de 9%.

BMW este liderul tranzactiilor in segmentul marcilor premium pe piata auto second hand in mediul online romanesc, cu un numar de peste 3.600 autovehicule BMW scoase la vanzare pe Auto.ro in ultima luna.

Per total, nivelul mediu al preturilor autovehiculelor second hand din Romania a inregistrat in luna februarie o diminuare de 5% fata de valoarea inregistrata in ianuarie anul acesta, ajungand la aproximativ 4.700 Euro, conform AutoIndex.

"Diminuarea preturilor se datoreaza atat tergiversarilor legate de noua taxa auto cat si de amanarea cu un an a punerii in aplicare pentru autovehiculele inmatriculate inainte de 2007. Asa cum estimam si la inceputul anului, proprietarii au inceput sa-si scoata la vanzare autovehiculele intr-un numar ridicat, justificandu-se astfel influenta asupra reducerii preturilor acestor marci", a declarat Bogdan Axinia, General Manager Auto.ro.

Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, o versiune simplificată a modelelor de inteligență artificială, adaptată pentru dispozitive cu putere de procesare redusă, precum smartphone-urile și...
#Audi second hand, #piata auto second hand, #BMW second hand, #Mercedes second hand, #preturi masini , #Auto second