Anvelope si jante din dezmembrari, o varianta profitabila

Vineri, 27 Octombrie 2017, ora 11:19
1762 citiri
Anvelope si jante din dezmembrari, o varianta profitabila

Se apropie iarna. Te gandesti ca este mai practic sa ai doua seturi de anvelope cu tot cu jante? Da, pe termen lung este mult mai profitabil, cand vine vorba de schimbat si echilibrat rotile intre sezoane, sa ai doua seturi complete de anvelope.

Deci anvelopele de iarna stau pe un set de jante, iar cele de iarna stau pe al doilea set de jante gata montate si pregatite sa fie schimbate.

Daca te uiti practic la situatie, vei observa ca iesi in avantaj daca cumperi un set de anvelope de iarna cu jante cu tot din dezmembrari.

Uite, spre exemplu un set de anvelope de iarna cu jante de aluminiu dimensiunea 195 65 R15, pentru o Skoda Octavia 2. La ABC CAR le-am gasit cu 2.300 lei. Anvelopele au profil minim 7 milimetri. Adica poti sa le folosesti minim 2 sezoane in Romania.

Cat ar costa de noi, patru anvelope de iarna 195 65 R15? Daca cumparam acelasi brand ca cel present pe setul de jante din dezmembrari, atunci doar anvelopele ar costa 1.600 lei. Cat ar costa de noi patru jante acelasi model precum setul din dezmembrari? 2.000 lei.

Deci patru anvelope iarna noi plus patru jante aliaj noi pentru 195 65 R15, ar fi 3.600 lei, iar la ABC CAR le gasesti cu 2.300 lei. Verificate si cu garantie minim 3 luni. Daca ai rabdare sau mai negociezi sigur iti poti lua un set de anvelope de iarna cu jante de aluminiu la un pret mai bun.

Avantajul anvelopelor noi este ca pot avea DOT mai recent si clar au profilul minim 9 milimetri.

Ce inseamna DOT? Fiecare anvelopa are scrisa pe ea data cand a fost fabricata. Data este scrisa sub forma unui numar format din patru cifre. Primele doua cifre reprezinta saptamana, iar ultimele doua cifre reprezinta anul de fabricatie.

Merita sa faci o cercetare pentru masina ta, sa vezi care ar fi diferentele intre un set nou de avelope plus jante in comparatie cu un set de anvelope plus jante din dezmembrari.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#jante anvelope dezmembrari , #Auto second