Amanarea noii taxe auto va influenta tranzactiile de autovehicule second hand

Marti, 24 Ianuarie 2012, ora 17:01
1679 citiri
Amanarea noii taxe auto va influenta tranzactiile de autovehicule second hand

Suspendarea noii taxe auto va influenta cresterea numarului de tranzactii in cazul autovehiculelor inmatriculate inainte de 1 ianuarie 2007.

"Amanarea deciziei va conduce la o crestere a ofertei datorita faptului ca detinatorii de autovehicule second hand afectati de noua taxa se vor grabi sa vanda in decursul anului 2012 autovehiculele care au devenit greu vandabile in conditiile noii taxe auto. Cresterea ofertei va duce implicit la o scadere a pretului pentru masinile care se supun conditiilor noii taxe auto", a declarat Bogdan Axinia, General Manager Auto.ro, potrivit unui comunicat remis Business24.ro.

Inca din luna decembrie 2011, a existat o crestere considerabila a numarului de reinmatriculari pentru autovehiculele second hand, inreginstrandu-se un record istoric de 51.013 tranzactii.

Suspendarea noii taxe auto prespune ca pentru orice masina inmatriculata inainte de 2007 cumparatorul sa nu mai achite taxa, in timp , in timp ce pentru toate masinile nou inmatriculate taxa se va achita in continuare cu observatia ca proprietarii masinilor inmatriculate in Romania dupa ianuarie 2007 nu vor mai plati taxa auto daca au achitat-o deja, plata facandu-se o singura data.

Cei care au achitat deja taxa pentru masinile inmatriculate dupa 2007 si care constata o diferenta intre valoarea taxei conform noii legi si cuantumul achitat pe vechea lege, pot solicita diferenta de bani.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#masini second hand, #amanare taxa auto, #taxa auto tranzactii, #inmatriculare masini , #Auto second