Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Validarea dealerilor auto si REMAT-urilor din Programul Rabla 2013 incepe miercuri

Validarea dealerilor auto si REMAT-urilor din Programul Rabla 2013 incepe miercuri


Sesiunea de depunere si validare a dosarelor colectorilor si dealerilor auto din Programul Rabla 2013 se deschide miercuri, termenul pentru depunerea dosarelor la Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) fiind data de 23 mai 2013, potrivit unui comunicat.

Conditiile de participare la Programul Rabla 2013, precum si documentele pe care trebuie sa le depuna colectorii si producatorii/dealerii auto pot fi gasite in Ghidul de finantarea Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national, ce va fi disponibil, de miercuri, pe site-ul Administratiei Fondului pentru Mediu (www.afm.ro), la sectiunea aferenta programului.

Termenul limita de depunere a dosarelor de validare este 23 mai 2013.

Lista producatorilor, importatorilor de autoturisme si distribuitorilor autorizati sa participe in anul 2013 la Programul Rabla, precum si cea a operatorilor economici autorizati sa desfasoare activitati de colectare si tratare a vehiculelor scoase din uz (REMAT-uri) vor fi publicate pe site-ul AFM.

In acest an, Administratia Fondului pentru Mediu va emite 20.000 de tichete pentru Programul Rabla, dintre care 17.000 pentru persoane fizice/juridice si 3.000 de tichete pentru institutiile publice.

Valoarea unui tichet este de 6.500 de lei, fata de 3.800 lei cat valora in 2012.
Pe de alta parte, in cadrul programului deschis in acest an, se va utiliza un singur tichet valoric pentru achizitionarea unui autovehicul nou, fata de trei tichete cate puteau fi utilizate in anii anteriori.

Programul Rabla 2013 se va desfasura intr-o singura etapa, iar termenul limita in care tichetele vor fi acceptate la achizitionarea unui nou autovehicul este 20 noiembrie.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 2011 ori