Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Soferii sunt obligati prin lege sa echipeze masinile cu anvelope de iarna

Soferii sunt obligati prin lege sa echipeze masinile cu anvelope de iarna

Deputatii au adoptat, marti, cu 153 de voturi favorabile, 123 "impotriva" si o abtinere, Ordonanta Guvernului care prevede obligativitatea echiparii autoturismelor cu anvelope de iarna, Camera fiind for decizional, informeaza Mediafax

Ordonanta 5/2011 prevede sanctionarea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei fara anvelope de iarna cu retinerea talonului auto si amenda de pana la 4.000 de lei.

Neechiparea cu anvelope de iarna, precum si cu lanturi in cazul vehiculelor de transport marfa de peste 3,5 tone si a celor de transport de persoane cu peste noua locuri atrage retinerea talonului auto si a unei amenzi cuprinse intre 2.500 si 4.000 de lei.


In caz de accident, la sanctionarea cu amenda se adauga o suma dedicata repararii drumurilor si despagubirilor pentru pagubele produse.


De asemenea, conform definitiei prevazute de reglementare, cauciucurile "all-seasons" sunt acceptate ca fiind anvelope de iarna.


Actul normativ stipuleaza aplicarea de catre Registrul Auto Roman a sanctiunilor referitoare la starea tehnica a autovehiculelor comerciale in cazul controalelor tehnice efectuate de catre RAR impreuna cu Politia Romana.


Obligativitatea echiparii autovehiculelor cu anvelope de iarna se impune incepand cu data de 1 noiembrie a fiecarui an pana la 1 martie.


Camera Deputatilor este for decizional in cazul acestui act normativ, aprobat de Senat pe 26 aprilie. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2067 ori
Citeste mai multe despreanvelope de iarna autoturisme soferi