Scolile de soferi, obligate sa promoveze "pe bune" jumatate din cursanti

Miercuri, 22 Mai 2013, ora 14:19
1385 citiri

Scolile de soferi din Romania vor fi verificate in privinta modului in care sustin examenele de absolvire a cursurilor si sunt obligate, incepand cu anul 2014/2015 sa aiba un grad de promovabilitate de cel putin 50%, a anuntat miercuri Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor, intr-o conferinta de presa.

"Va fi nevoie de verificarea aptitudinilor cursantilor la absovirea acestor scoli. Existau situatii cand cursantii primeau lectii de la instructori autorizati, dar nu exista responsabilitate daca acestia erau sau nu bine pregatiti", a declarat ministrul.

Fenechiu a mai precizat ca in primul an dupa publicarea Ordinului de Ministru gradul minim de promovabilitate va fi de 40%, iar de-abia din anul urmator se va stabili un prag minim de 50%, acesta fiind un compromis cu reprezentantii instructorilor de soferi, dupa ce initial propunerea prevedea un grad de promovabilitate de 70%.

"Am cerut ca scolile de soferi sa ofere un grad de minim 40% in primul an si minim 50% in al doilea an. Propunerea pe care am inaintat-o in Comisii a fost initial de 70%. Am ajuns in urma discutiilor la 50% pentru ca scoala sa fie acreditata si anul urmator", a spus Fenechiu.

In plus, autoturismele folosite de elevii scolilor de soferi trebuie sa fie dotate pe viitor cu camere de luat vederi "pentru a exista transparenta asupra modului in care s-au desfasurat aceste examene in interiorul scolii", a mai adaugat Fenechiu.

Toate prevederile mentionate in conferinta de presa se regasesc intr-un Ordin de Ministru semnat de Relu Fenechiu.

Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, o versiune simplificată a modelelor de inteligență artificială, adaptată pentru dispozitive cu putere de procesare redusă, precum smartphone-urile și...
#Fenechiu promovare cursuri soferi, #Fenechiu absolvire scoala soferi, #grad minim promovabilitate soferi, #camere luat vederi soferi , #Auto Romania