Rabla demareaza luni. Incepe distribuirea tichetelor valorice

Vineri, 07 Iunie 2013, ora 10:42
1654 citiri
Rabla demareaza luni. Incepe distribuirea tichetelor valorice

Cei interesati sa-si caseze masinile prin Programul "Rabla", pot face acest lucru, incepand de luni, 10 iunie, potrivit informatiilor furnizate vineri de Administratia Fondului pentru Mediu (AFM).

Potrivit sursei citate, vineri, 7 iunie, se vor semna protocoalele cu operatorii economici admisi in Program si va incepe distribuirea catre acestia a tichetelor valorice, scrie Agerpres.

AFM anunta, totodata, inchiderea sesiunii de contestatii depuse de catre colectori in Programul "Rabla 2013".

Pe de alta parte, lista operatorilor economici autorizati sa desfasoare activitati de colectare si tratare a vehiculelor scoase din uz, care au fost respinsi in program, este publicata pe site-ul institutiei, la sectiunea aferenta programului.

Pentru 2013, au fost depuse din partea operatorilor economici autorizati sa desfasoare activitati de colectare si tratare a vehiculelor scoase din uz, un numar de 288 de dosare, dintre care 83 au fost respinse.

De asemenea, datele AFM arata ca, incepand cu data de 31 mai 2013, au fost depuse 65 contestatii, din care 40 au fost declarate respinse.

20.000 de tichete "Rabla" in acest an

Fondul pentru Mediu va emite, in acest an, 20.000 de tichete pentru Programul "Rabla", dintre care 17.000 pentru persoane fizice/juridice si 3.000 de tichete pentru institutiile publice. Pentru sesiunea 2013 se va utiliza un singur tichet valoric pentru achizitionarea unui autovehicul nou, fata de trei tichete cate se utilizau in anii anteriori, iar valoarea acestuia este de 6.500 de lei, fata de 3.800 lei, cat valora in 2012.

Cumularea eco-tichetului cu tichetul "Rabla" este posibila in cazul achizitionarii unui autovehicul electric, iar pentru stimularea achizitionarii autovehiculelor cat mai prietenoase cu mediul, se ofera posibilitatea acordarii, pe langa prima de casare, a unui eco-bonus in valoare de 500 lei pentru: cumpararea unui autovehicul nou, incadrat in norma de poluare Euro 6, a unui autovehicul nou, al carui motor genereaza o cantitate de emisii ce CO2 mai mica de 100g/km sau achizitionarea unui autovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid. La achizitionarea unui autovehicul de acest tip, se poate acorda, pe langa prima de casare, o reducere in cuantum de maximum 1.000 lei, rezultata prin cumulul a cel mult doua eco-bonusuri.

Termenul in care proprietarul unui autovehicul obtine certificatele de distrugere, de radiere si tichetul va fi de maxim 10 zile. In termen de cel mult 45 de zile, cei care doresc sa-si achizitioneze un autovehicul si detin un tichet valoric, il pot depune la producatorul/dealerul auto acceptat in program, fara a depasi termenul de 20 noiembrie 2013.

Totodata, termenul de valabilitate a notei de inscriere pentru achizitionarea unui autovehicul nou de la un producator/dealer validat este de cel mult 90 de zile lucratoare de la emitere, fara a se depasi, insa, data de 20 noiembrie.

Conform datelor oficiale, prin Programul "Rabla", derulat anual din 2005 si pana in prezent, au fost casate 459.775 autoturisme uzate si au fost achizitionate 225.869 autoturisme noi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#program Rabla 2013, #tichete valorice Rabla, #colectare masini Rabla , #Auto Romania