Nemirschi: Masinile inmatriculate in Bulgaria ma polueaza!

Joi, 19 Martie 2009, ora 10:32
4667 citiri
Nemirschi: Masinile inmatriculate in Bulgaria ma polueaza!

Ministerele de Interne din Romania si Bulgaria cauta metoda care sa-i poata impiedica pe romani sa isi mai inscrie masinile pe numele cetatenilor bulgari pentru evitarea taxelor, sustine ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, acesta criticand "fenomenul" intr-o conferinta de presa.

Intrebat de jurnalisti despre aceasta situatie, Nemirschi a tinut sa-si nuanteze o declaratie mai veche pe aceasta tema. "Am spus ca as vrea sa aplic o taxa si pentru aceste masini ale romanilor inscrise in Bulgaria. Nu stiu insa cum trebuie procedat. La mijloc sunt niste chestiuni sensibile precum discriminarea, suntem in Uniunea Europeana acum si nu putem sa punem taxe pe o placuta de inmatriculare", a spus Nemirschi.

Acesta a explicat jurnalistilor cum i-a venit ideea taxarii acestor masini, vorbind despre diferentele de taxe platite de oameni care locuiesc in acelasi oras, "in acelasi bloc, poate".

"Un roman si-a platit taxa auto si plateste apoi, anual, impozit pentru infrastructura pe care o foloseste. Vecinul sau, care si-a inscris masina in Bulgaria, nu a platit taxa auto, iar impozitul sau merge la un alt stat, desi el foloseste aceleasi drumuri, aceeasi infrastructura. Nu este normal si de aceea am spus ca trebuie gasit un mod de a taxa masinile romanilor care circula in Romania, dar care sunt inscrise pe numele unor cetateni bulgari", a spus Nemirschi, citat de Mediafax.

Fost viceprimar al Constantei, zona in care inmatricularea masinilor de catre romani in Bulgaria este o practica frecvent intalnita, Nemirschi a criticat si starea autovehiculelor aflate in aceasta situatie, catalogandu-le in majoritate drept niste "rable".

"Ma polueaza si, mai mult, ma pot omori", a spus Nemirschi, manifestandu-si astfel neincrederea in institutia bulgara similara Registrului Auto Roman.

Potrivit lui Nemirschi, "fenomenul" prin care romanii isi inscriu masinile in Bulgaria pe numele unor cetateni bulgari a inceput odata cu masura de triplare a taxei auto, luata de fostul Executiv.

El a afirmat ca, in prezent, "se lucreaza" la identificarea unei metode prin care fenomenul "sa fie stopat", insa sistemul "pare sa fi fost extrem de bine gandit".

"Trebuie sa fie o chichita la mijloc. Nu inteleg cum cineva care a platit din banii lui pentru o masina, are curajul de a o inscrie pe numele altcuiva", a spus Nemirschi.

El a afirmat ca ministerele de Interne din Romania si Bulgaria "cauta" o solutie pentru rezolvarea acestei probleme.

In lipsa acesteia, Nemirschi si-a manifestat speranta ca fenomenul se va opri, in special odata cu masura reducerii taxei auto luata de acesta, dar si odata cu aparitia unor incidente. In acest sens, ministrul a aratat ca au existat cazuri in care bulgarii pe numele carora romanii si-au inscris masinile le-au girat in schimbul unor imprumuturi la banci, el vorbind despre situatii in care "un TIR din Bulgaria" a venit in Romania si "le-a luat oamenilor masinile din fata blocului".

Potrivit lui Nicolae Nemirschi, 3 % din masinile detinute de romani sunt inscrise si circula cu numere bulgaresti.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#bulgaria, #inmatriculate, #nemirschi, #rabla , #Auto Romania