Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ITP on-line la Registrul Auto Roman

ITP on-line la Registrul Auto Roman
Daca aveti masina, dar nu si timp, puteti sa scutiti un drum obositor pana la sediul Registrului Auto Roman (RAR), sau a unui service autorizat, prin accesarea paginii de internet a RAR.Incepand de miercuri, 10 mai, puteti verifica daca inspectia tehnica periodica valabila a vehiculului detinut este inregistrata in baza de date a institutiei.
Asa ca, intrati pe adresa www.rarom.ro, deschideti aplicatia "Verificare ITP", care sa afla in stanga paginii. Apoi o sa apara o fereastra in care or sa apara doua criterii de cautare: "serie CIV" sau "numarul de inmatriculare" al autovehicolului. Dupa ce ati introdus unul din cele doua criterii, apasati "cauta", asteptati cateva secunde si o sa va apara:

a) - Vehiculul cu nr. de inmatriculare B30XXX este in evidenta R.A.R. si are I.T.P. valabil pana la XX-feb-2008

b) - In urma cautarii, nu s-au gasit inregistrari care sa corespunda informatiilor introduse. Daca doriti, puteti completa un formular de sesizare unde introduceti datele cu privire la inspectia tehnica periodica din certificatul de inmatriculare al vehiculului. Pentru aceasta, apasati butonul SESIZARE.

In cazul in care vehiculul nu figureaza in baza de date RAR desi inspectia tehnica periodica a fost realizata intr-o statie autorizata, posesorul masinii poate completa un formular prin care sa sesizeze omisiunea, se arata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului.

Daca sunteti sigur ca ITP-ul a fost corect efectuat intr-o statie autorizata de R.A.R. pentru aceasta activitate, si totusi nu va regasiti in baza de date, completati un formular de sesizare.

Pentru a evita astfel de situatii, va sfatuim sa nu acceptati intermedierea obtinerii dovezii de efectuare a ITP de catre alte persoane, aceasta dovedindu-se a fi, de cele mai multe ori, falsa.

Registrul Auto Roman este organismul tehnic abilitat cu supravegherea sistemului de inspectii tehnice periodice a autovehiculelor si cu autorizarea unitatilor service pentru aceasta activitate.

RAR realizeaza, de asemenea, omologarea individuala si de tip, identificarea, verificarea tehnica si elibereaza cartea de identitate a autovehiculului.

Banii NostriCititi pe directNews.ro

Visul gerontocratic umed - Stelian Gorgan

Enigma zilei - Crina Manolescu

A"Tariceanu nici nu stii/ cat de mic incepi sa fii!A" - Sorin Tudor

PADUCHELE NU SARE DEPARTE DE TRUNCHI - Stelian Gorgan

Emil Hurezeanu, aproape sa preia "Romania Libera" - Dan Dragomir

Cum sa lupti impotriva presei americane? - Crina Manolescu

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 9401 ori