Aurul, din ce în ce mai greu de găsit - la cât sunt estimate rezervele. ”Multe zone posibile au fost deja explorate”

Marti, 11 Iunie 2024, ora 08:34
53 citiri
Aurul, din ce în ce mai greu de găsit - la cât sunt estimate rezervele. ”Multe zone posibile au fost deja explorate”
Preţurile aurului au atins niveluri record în ultimele luni FOTO Pixabay

Industria minieră a aurului se luptă să susţină creşterea producţiei, deoarece depozitele de metal galben devin mai greu de găsit, potrivit Consiliului Mondial al Aurului.

”Am văzut o producţie minieră record în primul trimestru din 2024, cu o creştere de 4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Dar imaginea de ansamblu este, cred, că producţia minieră a atins, efectiv un platou, în jurul cele din 2016, 2018 şi nu am văzut nicio creştere de atunci”, a spus John Reade, strateg şef de piaţă laWGC.

Potrivit datelor Asociaţiei Internaţionale pentru Comerţ, producţia minelor a crescut cu doar 0,5% în 2023, comparativ cu un an în urmă. În 2022, creşterea a fost de 1,35%, cu un an înainte a fost de 2,7%, în timp ce în 2020, producţia globală de aur a înregistrat prima scădere dintr-un deceniu, scăzând cu 1%.

”Cred că povestea copleşitoare este: după 10 ani de creştere rapidă, din jurul anului 2008, industria minieră se luptă să raporteze o creştere susţinută a producţiei”, a spus Reade.

Noile zăcăminte de aur devin din ce în ce mai greu de găsit în întreaga lume, deoarece multe zone posibile au fost deja explorate, a explicat el.

Exploatarea aurului pe scară largă necesită un capital intensiv şi necesită o explorare şi o dezvoltare semnificativă, fiind nevoie în medie de 10 până la 20 de ani înainte ca o mină să fie gata pentru producţie, potrivit WGC.

Chiar şi în timpul procesului de explorare, probabilitatea ca o descoperire să progreseze în dezvoltarea unei mine este scăzută, doar aproximativ 10% din descoperirile de aur la nivel mondial conţin suficient metal pentru a justifica exploatarea minieră.

Până în prezent, au fost extrase aproximativ 187.000 de tone metrice de aur, majoritatea provenind din China, Africa de Sud şi Australia.

Rezervele de aur care pot fi excavate sunt estimate la aproximativ 57.000 de tone, potrivit United States Geological Survey.

Pe lângă procesul de descoperire, permisele guvernamentale care devin din ce în ce mai greu de asigurat şi care necesită mai mult timp pentru a fi efectuate au făcut mineritul mai dificil, a adăugat Reade.

Obţinerea licenţelor şi a permiselor necesare înainte ca firmele miniere să poată începe operaţiunile poate dura câţiva ani. În plus, multe proiecte miniere sunt planificate pentru zone îndepărtate, care necesită infrastructură, cum ar fi drumuri, energie electrică şi apă, ceea ce duce la costuri suplimentare în construirea acestor mine şi în finanţarea operaţiunilor, a spus Reade.

”Devine din ce în ce mai greu să găseşti aur, să obţii permise, să-l finanţezi şi să-l operezi”, a spus el.

Preţurile aurului iau o pauză după ce au atins niveluri record în ultimele luni, susţinute de cererea puternică, condusă de China. Aurul spot este tranzacţionat în prezent la 2.294,3 USD pe uncie.

...citeste mai departe despre "Aurul, din ce în ce mai greu de găsit - la cât sunt estimate rezervele. ”Multe zone posibile au fost deja explorate”" pe Ziare.com

Premiera unui film, anulată. Scenariul era scris de ChatGPT
Premiera unui film, anulată. Scenariul era scris de ChatGPT
Cinemaul Prince Charles din Londra a anulat premiera mondială a filmului “The Last Screenwriter” după ce a primit numeroase plângeri cu privire la utilizarea ChatGPT pentru scrierea...
Prețurile carburanților cresc din nou, înainte de modificarea accizelor din iulie. Cât costă benzina și motorina la pompă
Prețurile carburanților cresc din nou, înainte de modificarea accizelor din iulie. Cât costă benzina și motorina la pompă
Cresc din nou prețurile la pompă. Șoferii care își alimentează marți, 25 iunie, autovehiculele observă că atât motorina, cât și benzina s-au scumpit cu trei bani per litru într-o...
#aur, #pret aur, #mine aur exploatare, #metal pretios, #exploatare aur , #Stiri Finantare

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Ce simbolizează o sticlă cu apă lăsată pe acoperișul unei mașini. Oportunitatea nebănuită de majoritatea oamenilor
  2. Statul care devine patria miliardarilor. Peste 6.700 de bogați ar urma să se mute aici până la sfârșitul acestui an
  3. Cum arată prima mașină electrică "chinezească" produsă în Europa. Va concura puternic Dacia Spring VIDEO
  4. Cele trei modele de autoturisme SUV care trebuie evitate atunci când sunt vândute second hand
  5. Un gigant auto care are fabrică și în România trece la concedieri masive
  6. Un sediu AUR a fost vândut cu o sumă colosală. Mesajul cu maximă vizibilitate care ere afișat ”în vitrină”
  7. Super-afacere pe criză: profit-record făcut de un cunoscut lanț de covrigării
  8. BNR dă unde verde milionarului Dan Ostahie să cumpere o bancă românească. Cum se va numi noua instituție
  9. Metoda necunoscută de majoritatea șoferilor prin care putem identifica vârsta reală a unei mașini și eventualele accidente suferite
  10. Care este cea mai falsificată bancnotă din România. Avertismentul BNR