Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Tractorul si Rulmentul Brasov vor fi vandute pe module

Tractorul si Rulmentul Brasov vor fi vandute pe module

Companiile Tractorul si Rulmentul, din Brasov, vor trece in proprietate privata prin vanzarea fluxurilor viabile, a declarat, miercuri, presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Teodor Atanasiu.Atanasiu s-a intalnit, miercuri, la Brasov, cu directorii Tractorul si Rulmentul, cu liderii de sindicat si cu presedintele Consiliului Judetean.

AVAS a aprobat un nou plan de restructurare a companiei Tractorul, pentru a asigura protectia sociala a salariatilor. O strategie similara va fi aplicata si in cazul Rulmentul, cea mai mare parte a salariatilor firmei urmand sa beneficieze de plati compensatorii.

"Banii vor fi incasati numai de salariatii carora noii proprietari ai fluxurilor de productie nu le vor putea oferi locuri de munca", a spus Atanasiu, intr-un comunicat.

Potrivit lui Atanasiu, licitatiile pentru Tractorul si Rulmentul vor avea loc la sfarsitul lunii februarie - inceputul lunii martie 2007.

"Foarte multi investitori romani si straini, inclusiv dintre cei mai vechi, vor sa cumpere activul (firmei Rulmentul, n.r.), insa fara datorii. De aceea, cea mai buna solutie este privatizarea pe un singur flux, iar restul activelor vor fi licitate independent", a precizat Atanasiu, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Rulmentul Brasov are datorii totale de peste 70 milioane euro si active fixe evaluate la 30 milioane euro, conform lui Atanasiu.

Seful AVAS are programata, de asemenea, o intalnire cu conducerea si sindicatele firmelor de pe platforma Nitramonia.

Atanasiu a adaugat ca in ceea ce priveste Nitramonia va fi aplicata o metoda de privatizare combinata.

"In ceea ce priveste Nitramonia, vom aplica o metoda de privatizare combinata. Vom vinde actiunile Nitroexplosives, care este profitabila, iar celelalte patru societati, Nitrofertilizer, Nitrocontrol, Nitroservice si Nitrotrans, vor fi vandute ca active, prin licitatie", a mai spus Atanasiu.

Pentru activele Tractorul, AVAS a primit mai multe scrisori de interes, de la Mahindra&Mahindra, Interagro, Atlassib, Serviciile Comerciale Romane (SCR) si Doosan. Un alt potential investitor este unul dintre furnizorii de subansamble pentru Automobile Dacia, firma intentionand sa cumpere sectoarele calde ale uzinei de la Brasov si sectia de fonta.

AVAS a suspendat, in luna mai, negocierile cu firma Mahindra&Mahindra pentru vanzarea pachetului majoritar de actiuni al Tractorul. Firma indiana este interesata, in prezent, sa preia doar o parte dintre modulele functionale ale uzinei, respectiv fluxul principal de productie.

Cealalta companie importanta din Brasov, Rulmentul, a inregistrat in primele noua luni pierderi de 32,3 milioane lei, de aproape trei ori mai mari decat nivelul inregistrat in perioada similara a anului trecut, de 11,2 milioane lei.

Cifra de afaceri a companiei a scazut cu 8,5%, in primele noua luni, comparativ cu perioada similara a anului precedent, la 87,6 milioane lei.

Mediafax

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1026 ori