Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Banca Comerciala Carpatica ofera un card de credit cu finantare de pana la 5.000 euro

Banca Comerciala Carpatica ofera un card de credit cu finantare de pana la 5.000 euro

Banca Comerciala Carpatica (BCC) a lansat cardul de credit BCC Visa Classic, instrument financiar este emis in lei, convertibil in valuta, care permite o limita de credit de pana la 5.000 euro (echivalentul in lei), a anuntat marti banca.

Posesorii cardului trebuie sa fie persoane fizice cu varste cuprinse intre 18 si 60 ani, care au cetatenie romana si domiciliul stabil in Romania. Produsul ofera detinatorului posibilitatea de a efectua plati la comercianti sau pe internet, retrageri numerar la ATM-uri sau POS-uri. Cardul poate fi utilizat atat in tara cat si in strainatate, potrivit datelor publicate de companie.

Pentru tranzactiile efectuate la comercianti se acorda o perioada de gratie la plata dobanzilor de maximum 55 de zile de la data operarii in cont a tranzactiei pana in ziua de 25 a lunii urmatoare. in acest timp nu se percepe dobanda daca, pana la data scadenta, contravaloarea tranzactiilor respective este achitata integral.

Suma minima de plata la data scadentei este de 5% din suma totala utilizata din linia de credit, care se acorda pe o perioada de un an. Pentru operatiunile efectuate in valuta, rata de schimb este stabilita de catre BCC si este valabila 24 de ore.

Posesorii acestui card au acces permanent la contul de card, putand apela la oricare dintre cele 176 de bancomate din tara sau la orice bancomat din strainatate pentru obtinerea de numerar. De asemenea, mai pot apela la cele 222 de unitati teritoriale ale Bancii Comerciale Carpatica, se mai arata in comunicatul de presa.

Banca Comerciala Carpatica a afisat un profit net pentru 2006 de 19,08 milioane lei (5,64 milioane euro), in crestere cu 7,65% fata de 2005.

BCC are o retea de peste 200 de unitati, aproape 200 de bancomate si 18 automate de schimb valutar. Banca Comerciala Carpatica detinea active de 1,64 miliarde lei (483,7 milioane euro) la sfarsitul anului trecut si controla 0,95% din piata bancara romaneasca, dupa cum arata datele bancii centrale. Banca se situa pe pozitia a 19-a in clasamentul dupa active al bancilor.

Principalii actionari ai bancii cu sediul in Sibiu sunt Ilie Carabulea, care detine 35,79% din actiunile bancii, Aurel Albu (9,98%), Corneliu Tanase (9,83%), Lucio Olivo (7,87%), Gian Antonio Olivo (6,53%) si companiile Atlassib (2,26%), Atlantic Travels (2,10%) si Safa (0,28%), potrivit datelor publicate de banca.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 898 ori