Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Yahoo a raportat o scadere de peste 23% a profitului din trimestrul al patrulea al anului 2007

Yahoo a raportat o scadere de peste 23% a profitului din trimestrul al patrulea al anului 2007

Yahoo Inc a raportat o scadere de peste 23% a profitului din trimestrul al patrulea al anului 2007, estimand un venit pentru anul 2008 sub asteaptarile analistilor de pe Wall Street, compania incercand sa scoata din impas financiar divizia de publicitate online, informeaza Reuters.

Yahoo a anuntat de asemenea un nou acord cu firma AT&T Inc, ceea ce, potrivit analistilor, va aduce mai putin profit in anul 2008, vorbind despre un plan de reducere a 1.000 locuri de munca.

"As clasifica rezultatele ca fiind mediocre, iar estimarile companiei ca fiind precaute", a declarat administratorul de fonduri al Jacob Internet Fund din Los Angeles, Ryan Jacob.

"Cred ca Yahoo transmite faptul ca va cheltui mai mult in 2008 pentru a recastiga pozitia competitiva impotriva firmei Google", a adaugat Jacob.

Profitul Yahoo in trimestrul al patrulea al anului fiscal a scazut cu peste 23%, la 205,7 milioane dolari, sau 15 centi pe actiune, de la 268,7 milioane dolari, sau 19 centi pe actiune acum un an.

Venitul total a crescut cu 8%, la 1,83 miliarde dolari, iar venitul ce exclude plata catre partenerii din publicitate a crescut cu 14%, la 1,4 miliarde dolari.

Analistii chestionati de Reuters au estimat in medie castiguri pe actiune de 11 centi si un venit de 1,41 miliarde dolari.

Directorul executiv, Jerry Yang, estimeaza ca anul 2008 va fi unul dur, avand in vedere planurile companiei de a reduce peste 14.000 de locuri de munca.

Detalii cu privire la reducerea locurilor de munca vor fi anuntate la mijlocul lunii februarie.

"Avand in vedere dificultatile cu care ne vom confrunta anul acesta, consideram ca actiunile pe care le vom efectua ne vor ajuta sa iesim din anul 2008 mult mai puternici si mai competitivi, permitandu-ne sa oferim perspective optimiste pentru anul 2009", a declarat Yang.

Yahoo a estimat un venit, excluzand costurile de trafic, de 1,28 miliarde dolari pana la 1,38 miliarde dolari pentru primul trimestru din 2008, si 5,35 miliarde dolari pana la 5,95 miliarde dolari pe tot anul.

Analistii chestionati de Reuters au estimat in medie un venit, excluzand costurile de trafic, de 1,32 miliarde dolari pana la 1,45 miliarde dolari pentru primul trimestru, si 5,54 miliarde dolari pana la 6,40 miliarde dolari pentru tot anul.

Separat, Yahoo a declarat ca a incheiat un nou acord cu firma AT&T, cea mai mare companie de telefonie din SUA.

Noul parteneriat include oferte de publicitate catre utilizatorii de internet pe telefoane mobile sau computere.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 998 ori