O noua mega-fuziune are loc pe piata americana de pay-TV

Luni, 19 Mai 2014, ora 15:20
1471 citiri
O noua mega-fuziune are loc pe piata americana de pay-TV

Compania americana din domeniul telecomunicatiilor AT&T a hotarat sa achizitioneze operatorul prin satelit DirecTV cu suma de 48,5 miliarde de dolari. Astfel, va lua nastere un nou gigant pe piata americana de pay-TV.

AT&T va plati o parte din aceasta suma in numerar si o parte cu propriile actiuni, potrivit Mediafax.

Fuziunea dintre compania americana si DirecTV a fost validata in unanimitate de consiliile de administratie ale celor doua companii.

AT&T este deja, alaturi de Verizon, unul dintre cei doi piloni ai telefoniei mobile si fixe din Statele Unite. Grupul dispune si de o oferta de televiziune, insa achizitionarea operatorului DirecTV ii va oferi o dimensiune cu adevarat nationala pe aceasta piata, care va fi reconfigurata odata cu fuziunea anuntata a doi dintre cei mai mari operatori de cablu ai tarii, Comcast si Time Warner Cable.

Compania americana din domeniul telecomunicatiilor se asteapta la un efect pozitiv asupra beneficiului sau per actiune inca din primul an dupa incheierea tranzactiei, prevazuta a avea loc peste 12 luni, si mizeaza pe venituri de 1,6 miliarde de dolari dupa trei ani.

Grupul american precizeaza ca intentioneaza sa isi cedeze participarea pe care o detine in capitalul operatorului de telecomunicatii mexican America Movil, detinut de magnatul Carlos Slim, "pentru a facilita procedura de aprobare de catre regulatorii din America Latina".

Grupul AT&T a trebuit sa se repozitioneze pe aceasta piata dupa ce a avut parte de o experienta neplacuta in 2011, cand a fost nevoit sa renunte la fuziunea cu un operator american de telefonie mobila mai mic, T-Mobile USA, filiala grupului Deutsche Telekom, din cauza unui veto al autoritatilor americane din domeniul concurentei.

#achizitie DirecTV, #fuziune AT T DirecTV, #fuziune companii, #companii telecomunicatii , #stiri AT-T

Curs valutar

1 EUR = 4.9768 RON

-0.0003

1 USD = 4.6386 RON

-0.0149
  1. Criza economică face noi victime în România. Sute de persoane își pierd locurile de muncă
  2. Decizie importantă a ICCJ cu privire la preavizul la concediere. Ce trebuie să știe angajații aflați în această situație
  3. Criză majoră pe piața locurilor de muncă la stat. Procentul infim de tineri care aleg să fie bugetari și problemele care îi îndepărtează de sistem
  4. Situația complexă a salariilor de la 1 iulie. Patronatele cer un prag mai mare pentru facilitățile fiscale pentru a nu scădea unele venituri