IPhone 4 a doborat recorduri in prima zi de vanzare

Joi, 17 Iunie 2010, ora 10:02
1970 citiri
IPhone 4 a doborat recorduri in prima zi de vanzare

iPhone 4 a batut recordul familiei de smartphone-uri Apple in prima zi de vanzare, cu 600.000 de unitati cumparate in 24 de ore, desi compania s-a vazut nevoita miercuri sa-si ceara scuze pentru o eroare care a blocat temporar sistemul de comanda online, dar si pentru oferta insuficienta, relateaza Mediafax.

Actiunile Apple au crescut cu aproape 3% in sedinta de miercuri pe bursa de la New York, dupa ce compania a anuntat ca a vandut peste 600.000 de unitati in prima zi de pre-comenzi, transmite Reuters.

Astfel, noul membru al familiei iPhone ar putea intrece vanzarile modelelor anterioare, dar si pe cele ale tablet PC-ului iPad, impunandu-se drept un rival redutabil pentru ceilalti producatori de pe o piata condusa inca de gigantul finlandez Nokia, care a pierdut teren constant in ultimii ani pe segmentul smartphone si a anuntat deja, pentru acest an, vanzari sub asteptari la divizia de telefoane.

Apple si-a cerut scuze miercuri clientilor pentru intreruperea temporara a vanzarilor online, dupa ce cererea neasteptat de mare de pe internet a supraincarcat sistemul de comanda si procesare si a condus la un deficit semnificativ de oferta, furnizorii epuizand foarte repede stocurile.

Compania a intarziat totodata termenul limita pentru onorarea comenzilor pana pe 14 iulie, desi anuntase anterior livrarea telefoanelor pana pe 2 iulie, in timp ce lansarea in magazine va avea loc pe 24 iunie.

AT&T, operatorul care ofera in exclusivitate iPhone 4 in SUA, a anuntat ca a oprit sistemul de pre-comenzi si ca va relua vanzarile odata ce furnizorii isi vor reconstrui stocurile.

iPhone 3GS, modelul lansat in vara anului trecut, a depasit un milion de unitati vandute in primele trei zile de la lansare.

Analistii considera ca iPhone 4 va depasi acest record, in principal datorita succesului telefonului in randul consumatorilor care vor sa treaca la un smartphone, dar si datorita expirarii abonamentelor pe doi ani incheiate de clientii care au cumparat in 2008 cel de-al doilea model din familia iPhone.

Unii analisti considera ca iPhone 4 va continua sa bata recorduri de vanzari daca Apple va rezolva problema ofertei insuficiente, insa alte voci avertizeaza ca, daca situatia nu se va remedia curand, multi clienti se vor orienta catre alti producatori. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

WhatsApp lansează o funcție extrem de interesantă pentru utilizatori
WhatsApp lansează o funcție extrem de interesantă pentru utilizatori
WhatsApp, aplicația de mesagerie folosită de milioane de oameni zilnic, introduce un nou instrument menit să faciliteze gestionarea mesajelor prin intermediul unui set de filtre de chat, așa...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#iphone, #recorduri, #vaznari , #stiri AT-T