Telefonica dezminte existenta unei oferta de preluare din partea AT&T

Luni, 17 Iunie 2013, ora 10:54
1157 citiri
Telefonica dezminte existenta unei oferta de preluare din partea AT&T
Sursa foto: Bloomberg

Grupul spaniol de telecomunicatii Telefonica a negat informatiile din presa privind achizitionarea sa de catre compania americana AT&T, dupa ce un ziar spaniol a anuntat ca Guvernul de la Madrid a oprit oferta de 70 miliarde de euro (93 miliarde de dolari) de la AT&T.

Un reprezentant al AT&T a informat Guvernul de la Madrid de planurile companiei de a achizitiona Telefonica si de a prelua datoriile companiei spaniole, de 52 miliarde de euro, ceea ce a determinat autoritatile spaniole sa opreasca vanzarea, a anuntat luni publicatia "El Mundo", care citeaza surse anonime, potrivit Reuters.

"Telefonica nu a fost abordata de reprezentantii AT&T si nu a primit nici o ofera, verbala sau in scris", a declarat pentru Reuters un purtator de cuvant al Telefonica.

Guvernul detine mecanisme prin care poate bloca vanzarea oricarei companii considerata de importanta strategica pentru economia nationala, sustine "El Mundo".

Compania americana AT&T vrea sa-si extinda activitatea in afara SUA prin achizitii sau extinderea afacerilor sale.

Prin preluarea telefonica, AT&T ar deveni cea mai mare companie de telecomunicatii din lume, cu o capitalizare de piata de aproape 300 miliarde de euro, conform datelor publicate de "El Mundo".

Veniturile Telefonica au fost afectate de conditiile economice dificile din Europa, in special din Spania, unde rata somajului a urcat la 27%. In prezent peste jumatate din veniturile Telefonica vin din America Latina.

Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
#preluare Telefonica ATT, #datorii Telefonica, #extindere ATT Europa , #Investitii