Vezi ce strategie a stabilit consiliul CSA

Marti, 11 Octombrie 2011, ora 17:19
1061 citiri
Vezi ce strategie a stabilit consiliul CSA

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a decis, marti, strategia institutiei pentru urmatorii cinci ani, precum si finalizarea raportului de audit intern in vederea analizarii structurii veniturilor si a cheltuielilor, inclusiv a celor de personal, potrivit NewsIn.

"Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) s-a intrunit astazi, 11 octombrie 2011, pentru prima data in noua componenta", se arata intr-un comunicat.

Pe langa lucrarile curente legate de acordarea autorizatiei de functionare, analiza rezultatelor actiunilor de control si aplicarea unor masuri conform legislatiei in vigoare, Consiliul a adoptat unele decizii precum stabilirea strategiei CSA pentru urmatorii cinci ani, se mai arata in comunicat.

Totodata, s-a avut in vedere analiza structurii organizatorice si evaluarea personalului CSA in vederea armonizarii acestora cu necesitatile impuse de compatibilizarea competentelor CSA in actualul sistem european de supraveghere a sistemelor financiare si de trecerea la noul regim de solvabilitate.

Printre deciziile luate se numara cresterea transparentei decizionale prin realizarea de consultari frecvente cu  reprezentantii pietei asigurarilor si adoptarea unei politici de comunicare proactive atat cu entitatile reglementate, cat si cu clientii acestora.

"Masurile stabilite astazi (marti, n.r.) reprezinta un prim pas spre eficientizarea si cresterea transparentei unor procese esentiale pentru activitatea CSA si pentru bunul mers al pietei asigurarilor. De asemenea, ele reprezinta unul dintre pasii firesti catre identificarea problemelor cu care se confrunta atat autoritatea de supraveghere, dar mai ales asiguratii si societatile din acest sector.

Sunt convins ca, treptat, vom reusi sa gasim un raspuns adecvat pentru problemele identificate, in contextul in care aceasta institutie trebuie sa ramana un arbitru impartial intr-o piata cu nivel cat mai ridicat de credibilitate", a declarat presedintele CSA, Constantin Buzoianu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#asigurari, #comisie supraveghere asigurari, #strategie csa , #Supraveghere asigurari