Seful CSA: Chiar daca eu voi pleca, problemele asigurarilor raman in continuare

Marti, 16 Octombrie 2012, ora 10:52
2077 citiri
Seful CSA: Chiar daca eu voi pleca, problemele asigurarilor raman in continuare
Catalin Buzoianu, presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor

Presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Catalin Buzoianu, sustine ca problemele asigurarilor nu vor fi rezolvate dupa plecarea lui din functie. Seful CSA a anuntat, luni, ca este posibil sa fie revocat din functie.

Buzoianu recunoaste ca nu este multumit de activitatea institutiei, insa este constient ca "trebuie sa fie tapul ispasitor".

"Nu conduc singur aceasta institutie, ci impreuna cu un Consiliu format din sapte persoane. Toate hotararile sunt analizate in Consiliu si hotarate in baza prevederilor legale. Nu hotarasc de capul meu, dar se pare ca doar eu trebuie sa fiu responsabil.

Este adevarat, ca nici eu nu sunt multumit de activitatea CSA, dar se pare ca eu trebuie sa fiu tapul ispasitor si cred ca, problemele asigurarilor vor ramane, chiar daca eu voi pleca", a declarat Buzoianu, intr-o interventie la Digi24.

Buzoianu a mai declarat ca sunt societati mari, care nu au asigurari in ciuda faptului ca in portofoliile lor exista un numar mare de locuinte. Oficialul CSA a precizat ca a incercat o reasigurare corespunzatoare dar ca "acest lucru deranjeaza".

Anuntul privind posibila revocare din functie a fost facuta de presedintele CSA dupa ce a participat, luni, la sedinta celor doua comisii de buget-finante ale Parlamentului.

Presedintele CSA: Voi fi revocat din functie

El a mai spus ca piata asigurarilor se confrunta cu "probleme grave", care, in cazul producerii unui cutremur puternic, ar face ca scandalul FNI sa para un mic accident.

Seful CSA: In cazul unui cutremur puternic, scandalul FNI va parea un mic accident

#probleme asigurari, #asigurari 2012, #Catalin Buzoianu demis, #asigurare locuinta , #Supraveghere asigurari