Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fondul de Garantare in asigurari are un nou presedinte

Fondul de Garantare in asigurari are un nou presedinte
Nicoae Crisan, fost presedinte al Comisie de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), a fost numit director al Fondului de Garantare in asigurari, departament din cadrul CSA care ofera protectie asiguratilor si beneficiarilor in cazul falimentului companiilor de asigurari, a anuntat luni institutia.

Nicolae Crisan a fost presedinte al CSA in perioada 2001-2006, dupa care a lucrat in Departamentul Fondul de Garantare.

Romania se numara printre cele 12 state europene (Bulgaria, Danemarca, Franta, Germania, Irlanda, Letonia, Malta, Norvegia, Polonia, Romania, Spania si Marea Britanie) in care functioneaza deja scheme generale de garantare in asigurari.

"La nivel european este in pregatire un proiect de directiva, care va impune tuturor statelor membre ale Uniunii Europene crearea schemelor de garantare (IGS) in caz de faliment al asiguratorilor. Comisia Europeana a emis, in anul 2010, o Carte Alba a schemelor de garantare in asigurari. In acest document, Comisia a stabilit diferite optiuni de actiune ale Uniunii privind protectia prin schemele de garantare pentru asigurati si beneficiari", se arata in comunicat.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor este singura autoritate imputernicita prin lege cu atributii de autorizare, supraveghere prudentiala si control a activitatii de asigurare/intermediere in asigurari in Romania. De asemenea, CSA are si atributia de emitere a normelor de aplicare a legilor din domeniul asigurarilor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 3515 ori