Decizie fara precedent: Seful CSA, revocat din functie de Parlament

Marti, 16 Octombrie 2012, ora 13:30
2313 citiri
Decizie fara precedent: Seful CSA, revocat din functie de Parlament

Presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Catalin Buzoianu, a fost revocat din functie, o decizie fara precedent pentru aceasta institutie.

Revocarea a fost supusa la vot, in cadrul sedintei celor doua comisii de buget-finante ale Parlamentului. 222 de parlamentari au votat pentru, in timp ce trei au votat impotriva.

"In decursul acestui an a trebuit sa fac fata unor situatii anormale, cu care m-am comportat. Societati obisnuite sa lucreze fara sa respecte regulile elementare, fara sa respecte asiguratii. De toate acestea este vinovat guvernul", a declarat Buzoianu, intr-o interventie la Digi24.

Tudor Balta va fi interimar la CSA

Tudor Balta, pana in prezent vicepresedinte al CSA, va fi seful interimar al institutiei, pana cand Parlamentul va numi un nou presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

"Activitatea va merge in continuare, noi ne vedem de treaba. In ceea ce priveste zvonurile ca piata (asigurarilor n.r.) ar fi instabila la ora actuala sunt gogorite. Piata este stabila, societatile sunt solvabile. Sunt anumite probleme inerente, de zi cu zi, dar ele sunt rezolvabile", a declarat Tudor Balta.

Presedintele interimar al CSA a evitat sa comenteze revocarea lui Constantin Buzoianu de la sefia CSA, spunand ca "este problema dansului".

Catalin Buzoianu se astepta sa fie revocat din functie, marti, la Parlament si sustine ca problemele asigurarilor nu vor fi rezolvate dupa plecarea lui din functie.

"Astazi, in sedinta celor doua comisii de buget-finante ale Parlamentului, am fost invitat sa particip la analizarea unui raport intocmit de Comisia pentru cercetarea abuzurilor, coruptiei si pentru petitii, care nu imi era favorabil. Ordinea de zi a sedintei comisiilor nu a fost publicata din timp, asa cum prevad uzantele. Practic, m-au chemat si am fost executat, respectiv comisiile au hotarat sa inainteze Parlamentului propunerea de revocare din functia de presedinte al Consiliului CSA ", a declarat Constantin Buzoianu, pentru Mediafax.

El sustine ca raportul Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, coruptiei si pentru petitii a fost intocmit pe baza unor "plangeri nefondate".

Seful CSA recunoaste ca nu este multumit de activitatea institutiei, insa este constient ca "trebuie sa fie tapul ispasitor". De asemenea, Buzoianu este convins ca problemele din asigurari nu vor disparea, chiar daca el nu va mai conduce CSA.

Seful CSA: Chiar daca eu voi pleca, problemele asigurarilor raman in continuare

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#revocare Buzoianu, #Constantin Buzoianu CSA, #revocare Constantin Buzoianu , #Supraveghere asigurari